Döda mig!

 
 
snygga på hög nivå! 

EM fälttävlan

Så himla spännande! Jag och mamma har bestämt oss för att följa de svenska laget i fälttävlan. Vi har kollat på de båda dressyr omgångarna, och de gick ju som en smäck för Sverige! De hamnade ju på en andra plats i laget efter dressyren, en svensk på tredje plats individuellt, en på femte plats och de andra två tätt därefter. Eftersom jag tävlade idag så kunde vi inte kolla på terrängritterna på TV, så nu ska vi lägga oss och titta på dem på SVT play, om ni också vill göra de så är de bara att gå in på denna länk : http://www.svtplay.se/video/1397197/ridsport-em-falttavlan (vill bara påpeka att sändningen är 6 timmar lång.) Jag och mamma ska då inte se på hela idag, Haha! Vi kommer somna om en stund, man blir så himla trött när man har varit på tävling. Heja Sverige! :D
 
 
 

ska vi köra på en sådan? Börjar imorgon

Dag 1 – Lite om mig själv
Dag 2 – Morgon rutiner
Dag 3 – En rolig kväll
Dag 4 – Det här stör mig
Dag 5 – En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig själv
Dag 6 – 10 saker jag gillar
Dag 7 – Min bästa vän
Dag 8 – Ett pinsamt minne
Dag 9 – Vad jag hade på mig idag
Dag 10 – Det här saknar jag, (kan vara djur, människa, vad som helst)
Dag 11 – Det här är jag dålig på
Dag 12 – Det här är jag bra på
Dag 13 – Det här har jag i min väska
Dag 14 – En sak jag ska göra innan jag blir 30 år
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Det här är jag beroende utav
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Det sjukaste jag har gjort
Dag 19 – Vilken sport jag tränar/tränat & åsikt
Dag 20 – Någon jag vill byta liv med en dag, & varför
Dag 21 – Det här får mig att gråta
Dag 22 – Någon jag ser upp till
Dag 23 – Något som får mig att må bra
Dag 24 – Mina produkter jag använder
Dag 25 – Min favorit bild
Dag 26 – Mitt/mina syskon
Dag 27 – En hemlighet
Dag 28 – Mina rädslor
Dag 29 – Mitt bästa köp
Dag 30 – Den här månaden
 
/ Elin

dagens resultat!

HAPPY! :D
 

Eftersom Parillo är rätt ung och så, så har vi inte startat så mycket omhoppningar, och vi har varit rätt långt ifrån dom andra med tiden i omhoppningen. Men nu på senaste tiden har vi börjat hitta knapparna och kunnat svänga lite snävare, jag har tränat på det hemma osv. Idag kände jag bara att det var dags att satsa lite iallafall, dock inte så mycket i första klassen.
 
När jag kom in på banan i första klassen blev han super spänd, men det brukar vara lite så med honom, och det brukar gå över så fort vi drar igång. De han tyckte var mest läskigt var ett räcke där hinderstöden var som brunnar. Sen startade vi iallafall, han var sjukt taggad och pigg, jag fick liksom hålla ihop honom till hinder. De är lite roligt faktiskt och de kändes som att vi hade ett bra flyt till 4:an. 5:an va då de där brunn hindret, jag fick morra lite åt honom, och han hoppade de super fint! Resten av grundomgången som bestod av 8 hinder gick superbra. Sen var det dags för omhoppning, jag förlorade lite tid då Parillo stannade upp i en snäv sväng, men annars gick de super bra. Jag red dubbelnolla, 0+0, klassen var en LD+5, och vi hamnade 7 av 17 startande.
 
När jag gick banan till andra klassen hade jag lite beslutssvårigheter om jag skulle gå innanför eller utanför några hinder i omhoppningen, men jag bestämde ingenting, utan jag skulle känna hur Parillo kändes. Framridningen kändes super trots att underlaget sög, men Parillo kämpade på bra ändå. När jag kom upp till banan var han inte lika taggad men fortfarande pigg och glad. Rundan kändes verkligen super och jag kom till omhoppning. De var 7 placerade i denna klass, som var en LC med 31 startande (vet inte om någon strök sig). I omhoppningen så kände jag bara att de var att satsa gärnet, till första hindret i omhoppningen tog jag inte den snävaste svängen för på honom kände jag att det inte skulle löna sig, men på de andra körde jag en sjukt snäv sväng som jag inte tror att många tror, efter de kände jag att de bara var att gasa. Eftersom Parillo har rätt liten galopp också så förlorar jag tid på de med... Jag körde gärnet! När jag hade ridit klart efter 17 stycken så låg jag på en andra plats. Men blev under tiden nedflyttad till en 6:e plats, men jag var/är sååååå nöjd med honom. Vi slog ekipage som vi inte ens har vart i närheten med förut, han är så himla bussig! 
 
Sen packade vi ihop allting och åkte hem, väl i stallet städade jag och mamma ut hela transporten, skrubbade golvet, soppade en massa och gjorde den jätte fint, känns skönt! Idag är jag så himla nöjd med min prins ♥ 
 
 
♥ ♥ ♥ 
 
 
 
 
 

Resultatet från dagen, skriver snart


Min outfit tills imorgon!

hööks 199 :-
hööks 599 :-
hööks 2599 :-
tex charlies, finns även på andra butiker 629 :-
finns också på charlies eller andra butiker 2995 :-
hööks 1629 :-
 
 

Dressyrträning

Dagens träning gick bra. Han har verkligen utvecklats från i våras, fast än han bara har vilat den mesta tiden. Men vi tränade mycket på öppna och flytta för skänkeln i en volt. Bloggningen kommer inte vara på topp då jag ska köa hela dagen.
Puss


parillos outfit tills imorgon! :)

Charlies 399:-

(fast svart) hööks 499 :-
 
sadel från knight med klick out stigbyglar, sadel 8500 :, Stigbyglar 800 :-

Använder inge benskydd eller martingal. Haha! :D
 
/ Elin
 
 
 

Parillo & jag är taggade!

Imorgon kör vi! Sässongens första riktiga tävling, hoppning, mälarhöjden, here weeee come! :D
 
Prillisen stod och sov idag när jag skulle hämta honom i hagen, lilla tröttisen. Ändå så vaknade han upp innan jag ens hade kommit in i hagen och gnäggade åt mig, min prins. Han gör mig alltid så glad, jag var lite trött efter skolan för jag hade en tuff dag, men ändå så blir jag pigg och glad när jag kommer till stallet, och de pga Parillo och my underbara friends. 
 
Jag släppte iallafall in honom i boxen en stund och började fundera på utrustningen tills imorgon. Jag bestämde mig för att ha mitt john withaker schabrak, sadel & träns till parillo. Jag själv ska ha mina stövlar, min säkerhets väst och min hjälm. Kan faktiskt lägga upp en bild på min outfit tills imorgon, om ni vill se alltså? Jag själv iallafall, använder vita john withaker ridbyxor, jag har inte bestämt vad jag ska ha på överdelen... Hoppas de blir bra iallafall!
 
Parillo fick bara bli lite riden barbacka idag, en liten runda i skogen, skrittade för de mesta försökte skritta för de mesta, men parillo var lite pigg så han kände att han hellre ville trippa fram. Haha, de ska alltid vara så att när jag inte ska rida ordentligt ska han vara som piggast. Han busade lite på ängen då jag fattade galopp några meter, buspojken! 
 
Jag känner faktiskt att jag har börjat blivit väldigt duktig med en sak, och de är att jag tar tempen på honom varje dag de första jag gör när jag har tagit in honom, för att kolla så att allt är bra med honom, för de är alltid de viktigaste för mig! Han har en normaltemp på runt 37.5, han kan både ha lite mindre och lite mer. De lägsta han har haft är 37.3 (idag) och de högsta 37.8. Känns bra att ha koll tycker jag, så att man vet! 
 
Nu börjar de lukta mat i huset, puss ♥
 
 

grymt bra!

 
 
Legenden - Niello ♥

Snyggt!

Snygga toppar från Nelly.com. klicka på bilden för att komma till klädesplagget på hemsidan!
 
199:-
299:-
 129:-
 
 
Jag valde toppar som jag tyckte var snygga, men som samtidigt inte var dyra! Tyckte dom här var perfekta!
Som sagt, klicka på bilden för att komma till klädesplagget på hemsidan.
 
Puss Elin ♥
 
 
 

Nu sitter jag i skolan!

just nu sitter jag i skolan och pluggar arslet av mig! Detta året ska gå bra, jag ska verkligen kämpa, ingenting ska hindra mig! De är sista året i grundskolan, vad kan jag förlora? De kommer gå så himla fort, snart står jag där på skolavslutningen, och då vill jag vara nöjd, och inte ångra någonting. LETS GO FOR IT!
 
 
 
 

HV polo - snyggt!

 

10 sanningar om mig själv - Elin Sönnerfors

 
1. Jag verkligen brinner för ridningen
2. Jag älskar mina nära hur mycket som helst
3. Jag hatar kladdiga saker, som Yoghurt eller ketchup.
4. Jag gör alltid mitt bästa i skolan, och vill få höga betyg.
5. Parillo är den finaste i mitt liv, han förstår mig alltid. Kommer inte klara av när han inte är min längre.
6. Jag älskar att bada, men kan vara lite badkruka.
7. Ska få navelpiercing inom några dagar, happpyyyy!
8. Jag är ingen förhållande tjej, men ibland önskar jag att jag hade ett förhållande ändå!
9. Jag kan berätta allt för min syster, och mina absolut närmsta kompisar!
10. Jag är sisådär nöjd med mitt utseende.
 
 
 

One day left

Godmorgon! Sitter som vanligt i bussen på väg till skolan. Lyssnar på selena gomez. Åh måste påminna er att det är EN DAG KVAR TILL KONSERTEN!
Så himla taggad!!

Idag är det dressyrträning för Prescott, det var ett bra tag sen vi tränade för Rebecka. Men jag tror nog att det ska gå bra, han är kanske inte toppform men på väg.


Bloggar lite @köksbordet

Vad gör man inte när man har lite tid över på morgonen? Jo man sätter sig med datorn vid köksbordet för att blogga, bra va? :D
 
Idag i skolan ska jag och en tjej i klassen börja på ett No projekt, man ska räkna ut sitt ekologiska fotavtryck. Sitt ekologiska fotavtryck är (nu ska jag försöka förklara bra här), asså man räknar ut hur mycket plats i världen man använder, elle raa hur mycket resurser man använder osv. Jag suger på att förklara... Jag har iallafall vart inne på lite hemsidor och kollat hur jag ska räkna ut de, de tar nog ett tag att göra det för jag tyckte att de såg lite krångligt ut. Men jag hoppas att de löser sig! 
 
Parillo ska som sagt vila idag, någon promenad med lite trav kanske, eftersom de är tävling imorgon. Jag blev lite ledsen när jag tittade på vädret på mobilen igår kväll, för de står att de ska regna, bokstavligen hela tiden imorgon fram till klockan 17... Känns bajs tråkigt om det kommer bli sånt väder, de blir ju inte alls lika roligt då.. Men vi ska vara positiva nu! :D
 
Ha en super bra dag allihopa! ♥ / Elin

En dag i stallet


stalldagen!

Är ni kanske lite chockade att jag äntligen bloggar? Asså jag måste verkligen komma igång nu! Skriva tidsinställda inlägg om olika saker, åsiktsinlägg, blogga mer helt enkelt! 
 
Stalldagen var riktigt bra, hade de as kul faktiskt! Jag åkte ut efter skolan, jag slutade klockan två så jag var ute till tre, bussen går ju bara en gång i timmen från vårsta till stallet så man måste verkligen passa in, kan vara lite jobbigt ibland... När jag kom till stallet var Frida där, en tjej som har storhäst. Vi bestämde att vi skulle rida ett markarbets pass på ridbanan, de tyckte jag lät som en bra ide! :) Efter en stund kom Emmy, hon ville också hänka, så efter en stund var vi nere på ridvolten och red. Vi gjorde en övning som var såhär:
 
Haha jag vet att jag äger på att rita på paint! Vi kom först på ett kryss, sedan skulle man hinna flytta hästen för skänkeln till nästa kryss, och sedan flytta tillbaka ut till räcket. Vi hopppade inte alls högt, men jag känner atde är bra träning för hästen de med! Vi körde också från andra hållet. Jag var tvungen att göra om ett antal gånger för att Parillo inte riktigt svarade för skänkeln, men i slutet var han super duktig. Han var lite trött från igår då vi var på träning för Pelle, men imorgon ska hon få vila och på lördag är de tävling! Ska bli super kul, as taggad!
 
Efter jag hade ridit Parillo gick jag upp med honom och han fick stå i boxen en stund, han var faktiskt ovanligt svettig idag... Men så är de ibland, de var väldigt kvavt och faktiskt rätt jobbigt väder att rida idag. Sen träffade jag Sofie, hon har en liten b-ponny som heter Spartacus, men kallas sparre. Han är verkligen super gullig! Hon skulle tömköra Prescott idag, så då frågade hon mig om inte jag kunde rida sparre en stund, och de tackade man ju inte nej till. Jag var lite trött, men jag ville ändå! ;) Jag satte upp en pytte litet räcke och skuttade över de några gånger barbacka, han var super duktig!

Sedan när jag hade kommit upp från ridbanan med honom så var mamma där, så då gjorde jag bara klart allt och sen åkte vi hem. Nuu har jag precis ätit middag, vi åt lax med wookgrönsaker, de var grymt gott faktiskt! Nu ska jag göra lite tidsinställda inlägg och sedan ska jag och mamma titta på sammandraget från EM i fälttävlan, de var dressyren idag! 
 
Hörs senare! Krraaaaaam Elin ♥
 

Vad gör jag?

Haha, har ganska tråkigt som ni ser


Anna Scarpati - to die for

Gud vad dessa schabrak är snygga! Skulle verkligen inte säga nej för dessa schabrak
 
 

Varför ångrar jag mitt köp av Prescott?

Ja, som sagt. Jag är 15 år, älskar och tävla och har 3 år kvar på ponny. Jag vill verkligen satsa i ridningen och komma upp i klasserna. Rida SM är inte något jag siktar mot men skulle så himla gärna vilja det, varför jag inte siktar mot det är för jag har en ponny som är 5 år. Jag kommer aldrig komma upp i höga klasser med Prescott.. 
Jag vet inte riktigt hur jag tänkte, jag vill verkligen något i ridningen men ändå köpte jag en unghäst.. Hmm, men Prescott är så himla speciell ändå så halva jag vill ha honom och utbilda honom. 
 
Men två ponnyer då?
Skulle funka för mig, men tror inte min familj går med på det.. Life sucks
 
Ska jag vara helt ärlig har jag tankar på att sluta på ridningen för jag tycker allt är bara så himla krångligt. Jag vill något i ridning men Prescott stoppar mig för det etfersom han är så ung. Min vardag går helt bort på ridningen även pengarna. Önskar att jag kunde dra tillbaka tiden och börja om på nytt igen, gör val som jag ska kunna leva med. 
 
Peace
 

Burn - Ellie Goulding

♥ 

Hoppbilder

Fyra bilder från gårdagen. Min lilla heffaklump måste jag säga att han är, han är såååå fet
 
 

5 snabba om mig

  • Jag är väldigt knasig 
  • Jag kan lära mig glosor ganska snabbt, tex. hade 100 ord i spanska kunde dem efter 30 min
  • Jag har varit allergisk mot hästar
  • Ibland önskar jag att jag inte köpte Prescott
  • Jag vill ha två ponnysar

HEJ BLOGGEN! :D

De är ju så att jag tröttnade lite och drog då med mig Tilda också, men nu are we back! :D
min vecka har varit super rolig och den har innehållit stallet, stallet och stallet, haha!
nu så är de så att jag inte kan göra något märkvärdigt inlägg för jag ska röra mig mot skolan nu. Men ikväll när jag kommer hem från stallet och så, ska jag verkligen ta tag i de här! Så förlåt för de här, men ikväll börjar de ordentligt! 
 
 
Todays outfit 
 

Godmorgon

Sitter just nu på bussen på väg till skolan, första lektionen har jag HK (hemkunskap) sen vet jag faktiskt inte.. Men är ganska trött och seg så jag hoppas att det kommer vara ganska chill lektioner !
Ha det bra!


Stalldagen

Har kommit hem nu efter ca 7 timmar i stallet.Det har varit en lång dag men jag har fått lite saker gjort! Jag har gått och fotat hela stallet, någon som är sugen att se bilder på stallet? Sen så tog jag in Prescott, han fick lite müsli och vitaminer. Sen så tvättade jag ett schabrak. Jag tänkte egenlitgen borsta prescott jätte noga idag, men jag blev lite lat så jag duschade honom, jag schampoonerade honom från topp till tå, så han blev jätte ren. Klippte även manen på honom, så nu är den kort. Klockan blev fyra och jag skulle rida. Jag ville hoppa, så Elin blev min ridlärare och ställde fram hinder. Vi gjorde nyttiga lydnadsövningar och slutade med en bana. Min nyfikenhet tog över mig lite så vi maxade hindrena lite, så vi slutade med en bana bestående av tre räcken på 1m och en oxer på 110 cm. Prescotts självförtroende är ju lite svajigt så det blev några stopp, men med tiden så kommer vägringarna försvinna, får man hoppas. Men nog om det, ska duscha nu sen titta på senaste PLL avsnittet. 
Jag är ju ganska okunnig om kameror, så nej förvänta er inte fina bilder
 

Three days left..

Till Selena gomez, hur awesome är inte det?  
Och ANTON EWALD ska vara förband! 

Snabb lunch sedan stallet!

Hej, nu tänkte jag äta något lunch snabbt innan jag sticker till stallet, får skjuts av mormor som ska iväg.
 
Tar med kameran och knäpper lite bilder!
 
Kram!
 

Bye bloggpaus, hello bloggen!

Nu efter några dagar break från bloggen så är vi startklara och vill börja blogga igen. Kan bara snabbt säga att jag är sjuk, så jag ligger hemma i sängen med världens förkylning. 
 
Vet inte riktigt vad som hände förra veckan, båda kände ingen blogglust så vi sket i bloggen. Men nu håller jag tummarna att vi kan börja igen med en bra bloggning så läsarna "blir på topp"! Men den ända frågan är VAD VILL NI ATT VI SKA BLOGGA OM? vi kommer nästan alltid skriva om våra dagar i skolan och stallet, men jag tycker det räcker inte om vi ska ha en intressant blogg. Så nu är det upp till dig som har en läsvärd blogg eller en lässugen läsare som vill veta något speciellt att skriva något förslag. Ska vi kanske ha en frågestund? 
 
Det är upp till ER, write what ever you want. 
 
 

@ my place

Hej, nu sitter jag och Elin vid varsin dator och är väldigt osociala. Elin har planer på en bloggpaus eftersom vi bloggar skit dåligt. Vet inte om det kanske blir så.. Jag uppdaterar också väldigt sällan. Men vi har verkligen inget att skriva om.. 
 
Vad vi ska göra ikväll är väll äta onyttigt, spela dataspel och spela ps3/wii. Standar liksom. Vi kommer nog planera  en bloggpaus vecka framöver. Så förvänta er inget bloggande!
 

Tre mobilbilder från Skansen


Mot skolan

Nu sitter jag i bussen påväg till skolan. Förlåt för dålig uppdatering, men jag glömmer seriöst bort bloggen. Jag vet inte varför, jag har ju heller inte all tid i världen. Idag i skolan är det skolfoto och jag känner att jag ser ut som ett helvete. Vaknade kanske 40 min innan vi skulle åka så jag har knappt ätit frukost.

Jag åker till stallet efter skolan. Jag måste verkligen rida lite innan Lotta sjöberg lägret! Både på lördag och söndag ska jag hoppa för henne.

Idag ska Elin sova över hos mig. Det kommer bli super kul! Vi har inte umgåtts "på riktigt" på ett tag. Vi har bara träffats lite i stallet.

Ha det bra! /Tilda


Träningen igår

 
 
Vi lastade på vid ungefär 5, träningen började vid 6. Men man skulle rida fram lite innan, för lektionen är bara en halvtimme. Det gick super bra! Vi tränade på att flytta in framdelen på volten, och att flytta bogarna. Parillo tyckte att de var jätte jobbigt emellanåt, och protesterade lite, men han är så lätt, för de är bara att säga åt honom så slutar han. 
 
Det var super kul för man hade en hörsnäcka i örat så man hörde honom mycket tydligare än vad brukar göra med andra tränare. Han pratade i typ som en mikrofon som ledde till den, de var verkligen super bra. Efter träningen var både Ijag & Parillo grymt trötta, vi lastade in och åkte hem. Parillo njöt sen när han blev utsläppt, då han rullade väldigt länge. 
 
nu sitter jag i skolan och ska fortsätta koncentrera mig, pusssssss
 
 

Skansen

Hejsan, idag har jag varit i skansen med klassen! Det var väl roligt, såg lite olika djur. Efter skansen åkte jag direkt till stallet, åt, lät Sofie tömköra Kotten och det gick super bra, så jag tycker hon ska få göra det några fler gånger ! 
 
Tyvärr blir detta inlägg väldigt kort men det var inget speciellt idag som jag ville ta upp. 
 

Hinner inte :/

Hinner tyvärr inte utvärdera träningen ikväll, jag gör de imorgon och jag ger också en film till er från ikväll bara för att jag inte bloggade. Puss på er
 

Cash me up - Zara Larsson

 

Cambridge schabrak från HV Polo

Sjukt snyggt schabrak! Skulle passa så bra på Kotten

Schabrak loppis?

Jag kan säga att jag har hur många schabrak som helst som jag inte ens använder... Skulle kunna köra på en liten loppis på några av dem och få ihop lite pengar, skulle faktiskt vara någonting eftersom jag inte använder dem, de bara ligger i skåpet och tar plats. Skulle ni uppskatta de, haha jag är medveten om att jag inte kommer få några svar på den frågan, får se om de blir av! Isånnafall blir det kanske tre fyra schabrak, skule va kul om man kunde få de sålda!
 
Idag är de som sagt träning för Pelle Duvefält, jag har läst lite på hans hemsida och så, han låter sjukt bra så de ska bli super kul! om de är så att jag & mamma gillar honom och de verkar som att han hjälper oss bra, så kommer vi som sagt som jag har skrivit att träna för honom varannan onsdag! Super kul! Vid två åker jag till stallet, så jag hinner förbereda lite osv. Vi hörs senare, om jag inte bloggar någonting innan träningen så bloggar jag efter och berättar hur de gick. Puss på er ♥
 
Me and Tilda, om du läser de här så vill jag bara tala om that i love you super duper mycket! ♥
 

Mot skansen

Godmorgon! Ska göra i ordning mig för ännu en skoldag! Idag åker vi till skansen. Kommer vara där hela dagen så det blir inte någon bloggning från mig förrens ikväll! 
Ha det bra!
 
 

För bra! Looove it!

 

Dagen

Hola! Idag var det ännu en skoldag. I skolan gick vi till brosjön (en sjö nära skolan) och badade, jag och Felicia badade. Det sjukaste idag var att när vi gick ur vattnet var vi slemiga som fiskar, det var så himla äckligt. Som tur fanns det en dusch där så vi kunde duscha av oss "slemmet". 
 
Jag slutade klockan kvart i två, då gick jag till Ica och råkade köpa en Geshia. Det var faktiskt speciall pris så jag var tvungen.. Vid halv tre gick bussen till stallet. När jag kom till stallet tog jag in Prescott, gav honom müsli sen gick jag och fyllde på vatten i hans hage. Fick göra rent hela badkaret för det var massa grässtrån i. När jag hade gjort det så gjorde jag i ordning prescott för ett tömkörnings pass. 
 
Ja, passet gick väl inte så jätte bra.. Han är ju ung så man kan inte påstå att han kan tömköras utan problem, men förut så var han super snäll och tömköra honom, men idag/nu är det inte lika enkelt. Han protesterar mer.. Jag kan inte ta i tömmarna utan han stannar och inte riktigt vill, jag tror det är dels ovant för honom men sen så kan det va att han inte vill. Ifall han stannar så försöker jag ha samma kontakt så att det inte blir att jag släpper tömmarna, låter han gå fram och sen kortar jag upp dem igen så han stannar igen. Om han backar, backar jag. När jag även smackar på honom lyssnar han inte om jag inte har spöt bakom honom och små viftar. Ibland petar jag till honom, och han reagerar som om jag tog en elpistol i rumpan på honom. Han spänner rumpan och tar korta trippande steg. Han stegrade ett få tal gånger men det är ett tecken att han inte förstår, när han stegrar så låter jag honom stegra klart sen så petar jag till honom, så han bara går framåt så att han inte bara fortsätter och protestera av att han inte förstår. Han har även börjat med att vända sig mot mig, så han har huvudet mot mig. Och det är inte bra för då kan tömmarna snurra runt honom. 
 
Jag tror jag har förklarat tillräckligt men som ni kanske förstår så går det inte så bra i tömkörningen med Prescott. Jag vet en tränare som hjälper en med tömkörning, så jag kanske ska pröva på att träna. För jag är inte heller välutbildad i tömkörning. Så jag vill gärna kunna mer!
 

Prescott tömkörnig

Så här ville kotten tömköras idag. Han gjorde precis sådär men lite värre när jag inte filma! Ska se om jag kan filma lite mer när jag tömkör, så ni får se mer i detalj.


Hagarna i stallet! :D

Filmade lite när jag släppte ut Parillo, han bara stod där så de är väl inte världens roligaste att kolla på men visade runt lite också, om ni är nyfikna! Prescott & Parillo står inte i samma hage, Prescott står i en längre bort, tråkigt men så är de! :/ Parillo var pigg & fräsch idag också, han är alltid pigg när han ska gå lugnt, haha de är som att han förstår, knäppis! Blev för övrigt väldigt glad idag, de kom förbi en tjej som har haft sina hästar på stallet men som har flyttat, hon kom och hälsade på, och precis då skulle jag ut och rida, men jag ville gå och hälsa på henne först & hon tyckte att Parillo verkligen hade byggt på sig under sommaren. Haha inte att han hade blivit tjock utan att han hade byggt på halsen och nacken, super kul att höra efter allt arbete man gör! Vi hörs senare, ska kolla idol nu! Pussss / Elin
 
 

plugg plugg plugg

Jag är faktisk riktigt nöjd med mig själv nu. På två dagar, när jag inte ens har gått i skolan, utan vart ledig, har jag gjort en miljöanalys, och två uppgifter, en om ekologisk hållbarhet och en om social hållbarhet. Jag har också skrivit ner viktiga begrepp jag måste kunna i SO:n, och kollat på en kort film för att komma in lite mer i kursen. Känner mig sjukt nöjd, och hoppas att detta leder till att jag inte behöver ha sån stress och kan koncentrera mig på annat sen! 
 
nu ska jag iallafall läsa min bok som jag har börjat på, tycker den är bra redan från början! Min syster har läst den och rekomenderade den för mig, så de är därför jag har börjat läsa den. Pusssssssssss
 
 

Get off of my back

Ganska sjuk video, om du är känslig mot avramlingar TITTA INTE! 
 

Min dag ser ut såhär!

Detta kommer att bli ett tråkigt inlägg med massa stunt snack haha! Men min dag kommer inte bli den roligaste ;)
 
Ställde klockan på kvart i nio, samma tid som igår. Är sjukt trött, vill bara somna om när klockan ringer, men på torsdag börjar skolan så de är bara att vakna till liv och komma in i rutiner nu! Gick upp efter ett tag, låg och kollade lite saker på mobilen först, de är liksom de man gör när man vaknar! Sedan gick jag upp, och här sitter jag nu. Vid köksbordet med alla pluggsaker bredvid mig. Skolblocket, pennor, ipaden, datorn, ja de är mina pluggkompisar. Tänkte göra några uppgifter, kanske kolla på en film som är kopplad till min kurs, för att man ska kunna komma in i ämnet lite bättre. De är om hållbar utveckling, man ska kunna ge orsaker som kan förstöra, och saker vi måste göra för att de ska fungera. Tycker ibland att de är intressant, men inte alltid!
 
Parillo ska vila idag, vi ska bara gå en promenad. De är han värd! Han har de rätt tufft just nu. Denna vecka kommer se ut såhär!
 
Måndag - Intervaller
Tisdag - Promenad
Onsdag - Dressyr träning för Pelle Duvefält
Torsdag - Hoppträning för Jenny
Fredag - Promenad
Lördag - Intervaller 
Söndag - Dressyr/Markarbete
 

Prinsen har de rätt tufft nu, men de är nu sässongen börjar! Träningarna kommer vi inte ha sådär tätt i vanliga fall, men de blev så denna vecka! Vi kommer förmodligen träna för Pelle jämna veckor & för jenny ojämna veckor, så de kommer inte krocka! Super bra! Vi måste ju variera hopp och dressyr träningar eftersom vi verkligen vill tävla båda, därför måste vi också se till att träningarna inte krockar så prinsen hinner med & så att han hinner återhämta sig också! 
 
Nu ska jag fortsätta med plugget, vi hörs senare! Puss på er ♥
 
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Tömkörning - utvädering

Dagens tömkörning/longer pass gick väl sådär. Jag brukar inte tömköra honom mycket så man märkte att han reagerade annorlunda. Testade ett "sele" som ska hjälpa hästan att slappna av och sänka halsen så att bakbenen kommer igång. Ja det var ju inte direkt det han gjorde.. Man såg på hela honom hur spänd han var för det var en lina som gick bakom rumpan. Jag skrittade mest när jag använde den sen så tog jag av den för vanlig tömkörning. Han är super fin i vänster varv men i höger varv blir han jätt konstig.. Hmm undrar om det är bara av ren ovana eller om det är något som är på tok! Har alltid velat ta ut en kiropraktor som kan kolla igenom honom. Imorgon ska han antingen tömköras igen eller så blir det barbacka på volten. Btw prövade bettskivorna idag, det funkade super! 
Det här är selet, det kallas longeringssystem. Mer info hittar du HÄR

Dagens ridning!

När jag kom till stallet idag satt Tilda & Sofie redan i fikarummet, så jag satte mig när och snackade med dom en stund. Sen var de dags att göra mig klar, jag bytte om till ridkläder, och sen gick jag och hämtade prutten. Han blev super glad när jag kom, han kommer inte till mig... Men han gnäggar! :D Jag borstade honom ordentligt, och tog bort alla flugägg som han får på dagarna. De sitter oftast på insidan av frambenen & dom är super jobbiga att få bort. Säkert fler som har samma problem, Tilda vet jag också får kämpa lite med det på Prescott, iallafall idag. De är inte så kul om hästen till exempel kliar sig och de får in äggen i munnen, jag har läst om att de då kan bilda gropar i hästens mun och de blir inte alls bra! Iallafall, jag sadlade och tränsade och sen drog jag iväg. Intervallerna tyckte Parillo var lite ansträngande idag, speciellt i backen. Han blev trött redan efter första gången, men han fick iallafall kämpa upp två gånger till. Efter den tredje gången fortsatte vi efter backen runt en sväng för att jogga ner ordentligt och sedan skritta av, de är en viktig del när man har kört intervaller. På vägen mötte vi cyklar, traktorer, lastbilar och maskiner, Parillo blev lite spänd men vi kom förbi! :D När vi kom tillbaka fick han en halv skopa kraft och en morot, han njöt när han fick de, hihi! Sedan släppte jag ut honom, och då när vi precis skulle gå ut från stallet kom sophie med sina hundar, Parillo fick hög nacke och spetsade öronen framåt, tog då en bild och jag tyckte att den blev jätte söt, men får inte upp den nu.... Sedan drog han till kompisarna och vi åkte hem. 
 
Nu hemma har vi haft lite familje mys, mammi och pappi har 13 år i bröllops dag idag, världens finaste! Vi åt räksmörgås, super god! Sen har vi tittat på fotbollsmatch, AIK - åtvidaberg där AIK tog en skön seger på 3-2, men de var väldigt spännande! Vi hörs imorgon, börjar skolan på torsdag så  jag är ledis två dagar till, ska njuta! Pusssssss
 
Urgammal bild på mig, min syster och hennes kompis. Detta kanske bevisar att en Elin just nu har bildbrist... HATA
 
 
 

Skoldagen

Godeftermiddag! Nu väntar jag på bussen till vårsta för därifrån går bussen till stallet.

Dagen har väl varit väldigt chill! Började klockan halv nio, slutade vid tolv. Däremellan så gjorde vi inget speciellt, lekte lite lekar och fick lite pappren.

Kotten ska bli longerad/tömkörd idag.


Tävlingen igår!

 
Ställde klockan på halv 7 igår, va rätt tufft att komma upp då, men jag visste ju att jag skulle tävla och då blir man alltid lika taggad. Vid staxt efter 7 rullade bilen mot stallet. När vi kom fram kopplade vi först transporten, vi har en svart cheval transport. Den är väldigt ny så vi är en av de första som är ute och åker med en sådan, jag älskar den! Den har sadelkammare, taklucka, fönster, kuddar på sidorna för bekvämlighet för hästen, och massa annat bra! Me love it! Såhär ser den ut :)
 
 
Iallafall, vi kom till tävlingsplatsen typ kvart över nio, vi räknade med att jag skulle starta ca 20 i 11 så vi var väldigt tidiga. Vi gick iallafall in och anmälde, pussade lite på prinsen, och sen var det bara att vänta. Jag kan inte rida fram för länge på honom för då dör han på banan, plus att han inte behöver så mycket framridning för han brukar oftast vara rätt mjuk redan från början. Han kändes sådär på framridningen, lite hackig, spänd osv. Men det blev bättre ju längre jag red. Väl inne på banan blev han lite spänd, speciellt för domar bordet som han alltid blir spänd för. Men de gick bra iallafall, sen startade vi.
 
Programet gick bra, lite taktmissar. Parillo har så svårt för att hålla samma takt hel tiden, han har inte riktigt hittat sin takt ordentligt. Men vi kämpade oss igenom programet och jag var super nöjd efter programet. Halten vid x blev lite ojämn, men galoppen gick super bra, ökningen gick bättre än förväntat osv. Jag slutade på 66.4 procent som är vårat bästa resultat fasktisk. Super duper nöjd och det blev också en vinst. Högst procent av alla startande i klassen, super nöjd! Efteråt fick han massor med godis och sen åkte vi hemmåt. Super nöjd med tävlingen, kom fram två vuxna personer till mig efteråt & sa att jag hade en super fin ponny, domaren kom också fram till mig efteråt och sa att det var en jättefin ritt, kan man bli mer nöjd? Världens finaste prins! ♥
 
 
 
Nästa tävling - Mälarhöjden 31/8 hoppning LD+ & LC :D
 
/ Elin & Parillo
 
 

Godmorgon!

Sitter just nu å pluggar, för att kunna ligga före redan vid skolstart, så jag kan slippa stressen man brukar få i skolan. Tycker faktiskt inte att det är tråkigt att plugga, vissa saker kan jag tycka är intressant, medan vissa saker är mindre intressant, men jag tycker ändå inte att skolan är bajs tråkig. Jag har också väldigt lätt att lära mig, när de gäller de flesta sakerna och det gör ju också att skolan fungerar bättre! Nu ska jag fortsätta här så hörs vi senare! Juste jag har inte ens berättat om tävlingen igår.. Fyyyyyyy! Kommer i ett annat inlägg om en stund. Puuuuussssssss
 
 
 
 

Back 2 school

Nu är det dags att vakna för idag börjar skolan! Vill hellre ligga kvar i min säng och sova några timmar till, men nej. Ska bli kul att träffa alla i skolan igen, fast har ingen längtan att gå på lektioner än.. 
 
Men nu kommer man tillbaka till rutinerna igen och jag börjar nian så jag får väl ge järnet detta år. 
 

Bad update.. Iknow

Hej, det var ett tag måste jag säga! Förlåt men jag måste verkligen skylla på mitt internet hemma. Det har ju slutat fungera så jag kan inte blogga från datan så jag måste blogga från mobilen som inte har heller något bra internet.

Men under dem dagarna jag inte har bloggat har det inte hänt så mycket. Igår var jag på sommarkrysset, idag hade jag ridlektion för min syssling, alltså inget så jätte speciellt.

men.. IMORGON BÖRJAR DEN RIKTIGA BLOGGNIGEN IGEN! Då jag börjar skolan och skolan har wifi så kan jag blogga!


Förlåt

 
Verkligen usel bloggning idag.. förlåt! Nu ligger jag iallafall i sängen och ska sova. sommarkrysset var bokstavligen bäst, men måste verkligen sova nu för ska upp halv 7 imorgon, täääävling! as taggad! puss

Just nu!

Just nu sitter jag och Tilda på tåget påväg till gröna Lund, vi ska titta på sommarkrysset ikväll och nu innan ska vi gå i spökhuset & köa så vi kommer relativt långt fram. Vi ska också hinna med att käka någonting :)

Jag och parillo ska ju tävla dressyr imorgon på Södertälje, så idag förberedde jag en massa, packade, smörjde lite osv. jag red också igenom programmet några gånger för att hitta en bra känsla. det kändes super bra & jag är grymt taggad tills imorgon.

Imorgon måste jag och mamma åka hemifrån vid 10 över 7, så jag måste alltså gå upp typ vid halv 7. Sjukt tidig morgon, så direkt när jag kommer hem från grönan måste jag gå och lägga mig, så jag ändå kan vara skapligt pigg imorgon bitti.

Vi slänger in ett inlägg senare. Puss <3

/ Elin

 


Sjukt skönt att lägga sig till & läsa!

 
Sjukt intressant! Man får verkligen hänga med, veta saker, få lära känna honom bättre, få reda på massvis av saker, få vara med om händelser som intrräffat & helt enkelt bara läsa sjukt mycket intressanta saker om denna sjukt snygga och begåvade kille. Ska precis lägga mig och läsa den, jag blir as taggad, asså på riktigt! Tycker de verkligen är sjukt intressant! Jag är inte alls ett justin bieber fan, men det är så grymt coolt att få läsa om hur stor skillnad de kan vara på två människors liv. Om man jämför tex justins med en vanlig tjej i min ålders liv så är det så stor skillnad så de går inte ens att beskriva! Därför är de såååååååå intressant! :)
 
Puss ♥ / Elin

SNYGGT!

 
 
Lite snyggt som jag hittade på spooks hemsida! Ni själva får trycka på bilderna om ni vill se vart man kan köpa dem, och priser. Puss ♥ / Elin
 
 
 
 
 

Stallet!

Jag och mammi åkte till stallet tillsammans när hon var klar på sitt jobb. Vi fick köa på E4:an för de var tydligen nån krock vid slagsta, så två av tre filer var avstängda. Jag passade på att sova en stund, haha! Så trött som man är så behövs det, och när man ändå köar så kan man ju passa på! När vi kom till stallet ca 1 timme senare, tog jag in prinsen. Borstade honom överdrivet ordentligt idag, klippte manen, ryktade och bara mös. Tror vi höll på i ca 45 minuter, väl behövligt att bara göra sådant ibland! Idag hostade han ingenting, och jag tog febern också, han hade 37.5 och de är ju helt normalt så de var super skönt! 
 
Han var grymt söt när jag lämnade honom i hagen, han ville absolut inte gå ifrån mig, och bara stod och pussade på mig. Han kände väl att våran mys stund i stallet inte var tillräcklig, och han kanske tänkte tanken att han ville ha godis, haha skojade, de var typ bara de han tänkte på. Sötisen!
 
Sen åkte vi hem, och nu ropar familjen på mig och säger att vi ska käka middag. De blir grillat! Vi hörs mer ikväll. Puss ♥ / Elin
 
Smäcker bild på prinsen :)
 

Shopping!

Vi tog bussen som gick 10.42 från oss imorse, jag och my sistaaaah. Vi skulle också möta upp Emmas kompis Natta i skärholmen, men hon bor i aspudden så hon tog tunnelbanan. När vi kom dit gick vi direkt och tittade på skolblock, de är ett block som både jag, emma & natta ville ha som är super bra (enligt mig), de är rätt tjockt med olika flikar för olika ämnen. Man har som allt i ett i de blocket, super skönt och jag som är lite slarvig av mig har mycket lättare att hålla koll på mina skolarbeten när jag har det där. Men vi köpte inte något då utan vi kollade bara på sakerna, och vi beslöt oss för att gå tillbaka dit senare, för att slippa släpa på sakerna. Det var på bokhandeln. 
 
Direkt efter de gick vi till accent, för jag skulle kolla på ny väska, som jag redan har sagt till er. Jag hittade en super fin vezzano väska, svart och stor så jag får plats med massor med saker! Super bra! Vi la undan den, så att ingen annan skulle köpa den & så att vi kunde gå tillbaka och köpa den senare också, precis som vi tänkte med skolblocken. 
 
Efter de gick vi till övervåningen i skärholmen och kollade i lite klädaffärer. Hittade en super skön bh på kappahl tror jag att de var, haha men jag vet inte, kanske var på HM. Ingen koll, hahahah! :') Efter det gick vi in på bik bok, där hittade inte jag någonting men Emma (syster) hittade en sjukt snygg t-shirt, en grå som de stod någonting på, kommer inte på vad. Den var iallafall grymt snygg! Sedan gick vi in på Gina, hittade där en t-shirt som var på rea. Tyckte den satt snyggt på så jag beslöt mig för att köpa den.
 
Efter de gick vi och åt lunch, jag åt en super god wook, med kyckling och grönsaker. Var riktigt hungrig när vi skulle äta, så det var perfekt, och jag blev super mätt! Emma & Natta åt kött och potatis med en god sås, de såg också riktigt gott ut! 
 
Efter lunch gick vi och köpte väskan som vi hade lagt undan, och sedan gick vi och köpte skolblocken. Sedan gick vi till en glasskiosk, jag bjöd på glass, proud of myselt för att jag inte var så snål! ;) De var också riktigt gott, sedan gick vi till tunnelbanan. De skulle på fotbolls träning och jag skulle möta upp mamma vid telefonplan, för att hänga med henne en sväng till jobbet och sedan åka med till stallet! Utvärdering av stallet kommer om en stund :)
 
Väska Accent 499 :- 
Skolblock bokhandeln 98:-
BH HM eller Kapphal 99:-
Tröja Gina Tricot 99:- 

Snabb update


Kingsland outfit

Ja kingsland är ett märke jag gillar starkt, har det från topp till tå idag.


Bara mobilblogginlägg från mig

Hejsan, igår slutade wifi fungera hemma hos mig så jag har ingen internet. Jag har endast min tfn som har internet. Så framöver kommer jag få blogga från min telefon.. *suck* Klockan börjar närma sig ett och jag har tänkt att åka till stallet nu!


Påväg till Skärholmen!

Nu sitter jag på bussen påväg till Skärholmen, jag ska köpa en ny väska, som jag kanske skrev igår, kommer inte ihåg.. Direkt efter Skärholmen kommer jag att åka till stallet, parillo ska bli lite ompysslad. Mitt hjärta <3 Vi hörs senare, ikväll blir de bra bloggning, håll koll! Puss elin

Hemma

Åkte till Emmy en stund nu på eftermiddagen, vi tittade på youtube klipp på justin bieber och kollade sedan på never say never. Jag tror att både tilda & Emmy har smittat mig med justin, börjar tycka om honom mer och mer... Senare tog jag iallfall bussen hem, och nu ligger jag här i sängen och bloggar! :)
 
Imorgon ska jag, min syster och hennes kompis åka till skärholmen, jag måste framförallt köpa en ny väska. Ska bli super mysigt! Direkt efter de åker jag till stallet, men Parillo ska vila då, så det blir bara att ta in och titta igenom honom, borsta och mysa lite! Sedan blir jag hämtad av mamma och vi åker hem, har inga planer om imorgon kväll.
 
På lördag ska jag förbereda lite inför ''tävlingen'' på söndag, jag ska till södertälje och rida igenom Lc:2, så får vi se hur de går! :)
 
Känner att jag inte har så mycket mer att skriva, ska försöka skriva nåt åsiktsinlägg ikväll också som kommer upp imorgon på fm. puss ♥ 
 
slänger in en bild på den bästa! :)
 

Stockholm nu på eftermiddagen

Halloj, har inte varit så bra bloggning idag men dagen har varit full speckat så det fanns ingen tid att blogga på dagen. -  Men i alla fall - 
 
8.00 ringde klockan, vi klev upp och åt frukost. Kommer inte berätta mer i detalj för det kan ni läsa i Elins inlägg HÄR. Vi kom till stallet vid tio. Jag tog in Prescott och borstade honom lite, smörjde hans mungipor, "tvättade" hans ögon (tog ögonvatten och spruta in i ögonen). Btw måste rida Kotten på hackamore ett tag då bettet har nypit massa sår i mungiporna. 
Lät Kotten vila idag för i morgon är det intervaller som gäller.
Vid ett/två hämtade min snälla morfar mig i stallet för bussarna gick jätte dåligt. Jag kom hem, åt lunch. Sen vid tre skulle jag gå till bussen för jag skulle in till Sthlm. När jag kom till centralen gick jag till norrmälarstand till Stockholms hästbutik för att möta mamma. Jag var behöv av lite tröjor. Det var rea på det mesta men även väldigt utplockat. Men jag hittade tre tröjor, ett par ridhandskar och bettringar. Alla tröjor var det 50% rea så allt sammanlagt kostade ca 1700 kr.
 Fleecetröja från Kingsland 600 kr med rea
Långarmad tröja från HV polo 425 kr med rea
Bettringar 25 kr
T-shirt från Kingsland 330 kr med rea
Ridhanskar från Roeckl för 400 kr

Dagen än så länge!

Imorse ställde jag och tilda klockan på 8.00 för att kunna vara klara tills syster med kusinerna skulle komma. Dom kom vid kvart i nio, då var vi klara, vi bredde mackor och packade lite festisar i en ryggsäck som vi tog med oss till stallet ifall små killarna skulle bli hungirga. När vi kom till stallet gick vi direkt och tog in prinsen, sedan borstade vi honom och fixade i ordning honom. Sedan körde jag intervaller, samma som förra gången, eftersom kusinerna var med & ville se så blev det inte i galoppbacken för där kan dom inte se, utan de blev på de vanliga stället där de är lite enklare att kunna kolla. Det gick superbra och han kändes fräsch, de ända som oroar mig lite är att han har börjat hosta lite, inte kul, måste verkligen hålla koll på det! Efter ridningen tog jag in Parillo, Emma och kusinerna satt då och åt mackor. Jag borstade av honom lite och kollade hans hovar, sen släppte jag in honom i boxen och jag honom lite kraft. Han får ca två nävar musli efter jag har ridit nu i början, tror han behöver det! 
 
Sen tog vi bussen hem, 12.37 gick den, men var lite försenad, bytte buss i vårsta och kom sedan fram till tumba. På vägen hade Tim somnat i vagnen & Theo var grymt trött, men vi pratade osv för att han skulle hålla sig vaken eftersom vi skulle gå hem från tumba. Emma tog tåget från tumba, så det var jag och killarna som gick hem tillsammans. Allt gick bra & precis när vi kom till uppfarten vid huset vaknade Tim, så han sov middag i ungefär 1 timme, perfekt! Dom gick direkt och la sig i soffan, jag hämtade en film till dom och dom började kolla. Jag började då med lunch, de blev makaroner med korv och köttbullar. Dom sa faktiskt till mig att jag lagade god mat, blev lite stolt eftersom jag vet att jag bokstavligen suger på att laga mat. Men de tyckte faktiskt om de och då blev jag glad :D Efter lunchen var det bara att diska, sedan satte jag mig nu här och började skriva lite. Nu är filmen slut och vi sitter och bara myser, de leker lite, spelar på min ipad osv. 
 
Hörs senare ♥ / Elin
 
Mina pluttisar  ♥ 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

Mer inlägg kommer ikväll


Påväg

Nu är vi påväg till stallet, jag och Tilda, med min syster och mina små kusiner. Idag blir det Intervaller, eftersom de inte blev så igår. Vi hörs senare. Puss Elin

Godnatt <3

Nu ligger Tilda och tittar på Pretty little liars, och jag ligger och glor på mobilen. Vi ska sova straxt, för imorgon bitti kommer mina små kusiner förbi, dom ska med till stallet en sväng och sen ska jag ta hand om dom lite på eftermiddagen, så vi måste gå upp klockan 8... Men det ska bli super duper mysigt! Så de är dags att sova nu, vi hörs imorgon. Godnatt ❤

Bilden nedanför visar hur mycket Tilda tycker om chocklad glass! :)


Right now @ Elins place


filmerna från idag! :D

Parillo, liten bana på bara tre hinder! :)
 
Prescott, samma bana men lägger in volter imellan varje hinder!
 
Kram från oss ♥ / Prello

Dagens ridpass

Det blev inge intervaller idag... Precis när vi kom till stallet började de spö regna och blixtra & åska. Både jag och Tilda är rädda för åska så vi fick lite halv panik. Vi sprang iallafall och tog in våra hästisar, för vi såg att det var lite oro i hagarna. Sen tog vi det lugnt en stund & åt nudlar. Efter de bestämmde jag mig för att inte rida intervaller eftersom de var så jobbigt väder, ville helst inte vara ute i skogen själv och köra intervaller om en blixt skulle slå ner i närheten. På tildas schema stod de hoppning idag, och då beslutade jag mig för att hänga på henne, för senaste gången jag hoppade var förra veckan i onsdags, så det var dags igen! Det gick super bra, Parillo kändes fräsch, pigg & glad. Vi hoppade två räcken som stod på långsidan och en oxer som stod snett igenom vid medellinjen. Vi fokuserade mycket på oss själva, vad vi kunde göra bättre till hinder, mellan hinder och över hinder. Jag fokuserade mycket på min sits, för den är någonting som jag skulle vilja förbättra, och för att någonting ska bli bättre måste man såklart tänka på det!
 
Jag & Tilda bestämmde i stallet att vi skulle vara med varandra ikväll, så hon är nu med mig här hemma och ska sova här! Mycket roligt, haha :) just nu håller vi på med att laga mat, vi steker kyckling och kokar pasta, ska bli jätte gott, är grymt hungrig! På vägen hem från stallet stannade vi på filmkjedjan och köpte varsin ben n jerry, så de har vi också att mumsa på ikväll! ♥
 
Nu ska jag fixa klart med maten, puss ♥ / Elin
 
 

Hoppning på schemat

Idag stog det hoppning på schemat. Jag och Elin åkte ut samtidigt till stallet så vi hoppade tillsammans. 
 
Vi ställde upp hinder som ett "S" ett räcke på varsin långsida och en oxer som står snett igenom. 
 
Det gick rätt så bra för mig. Det enda som var felet idag var ryttaren, alltså mig. Jag vet inte vad som hände idag men jag var lite i ofokus och blev lite slarvig. Prescott var det inge fel på men det blev lite orytmiskt ibland så jag stannade honom innan hindret, som en vägran men medvetade. Jag vet att det inte är bra att göra så men jag har tyvärr börjat göra så. Har inte så mycket mer att berätta om dagens ridpass. Film kommer ikväll! håll utkik
 

Planer med Parillo idag!

Igår han jag faktiskt till Parillo en sväng även fast jag var på kålmorden. Då passade jag på att tömköra, gjorde de bara i ca 20 minuter, men det är ändå någonting. 
 
Idag är det intervaller dags igen, men idag tänkte jag köra de i en galoppbacke istället, så får han jobba ännu lite till! Han ska verkligen komma igång nu och få bort magen han fick under sommar betet. Det är på G! :D
Så lite senare åker jag ut till stallet tillsammans med Tilda, vi kommer ta bussen så vi kommer att vara i stallet till klockan två, super skönt! Ca klockan 6 kommer mamma och plockar upp mig, då åker vi hem och sen så ska vi kolla på fotbollsmatch på Tv:n. Det är Sverige som möter något lag, ingen aning om vilket faktiskt. Men de blir mys!
 
Hörs senare! ♥ / Elin
 
 

Godmoron världen

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vaknade för ett tag sen, är ganska trött för jag tittade på film till klockan ett på natten igår. Men har sovit i alla fall 8 - 9 timmar så jag förstår inte varför jag är trött. Klockan två idag sticker jag till stallet. Vet inte riktigt vad jag ska göra med Kotten idag, håller inte riktigt koll på vad det stog i schemat. 
 
Men nu ska jag ta och äta frukost. 
 
Bye
/Tilda
 

Shopping a la Azorerna

Blev inte så jätte mycket shopping, men lite i alla fall. 
 Väska från VS
Body mists från The body shop
Lite olika kläder från olika affärer. Pull and bear - Zara - VS - Mango - Shana
 Body lotion från The body shop - Justin Biebers parfym Girlfriend
 

Idag har jag tänkt på dig väldigt mycket!

Min älskling, ibland är det tufft. Men jag visste att allt skulle bli bra, och jag visste att du och myrisen klarar verkligen allt tillsammans. Du har sån otur att det ska hända just dig, men ni har ändå tur att det var så pass lite och att det gick så bra! Du om någon annan vet jag är stark, och jag hoppas att du vet att jag alltid finns för dig, vad som än händer! Jag älskar dig bestis festis, Maja Sverin ♥
 
 
 
 
Bästa myrisen, du fixar allt! ♥♥♥ / Elin
 

Stop hate and start loving

This is insane, hur kan man hata han? Dumbasses 

Först tävlingen anmäld!

Den åttonde september är det första tävlingen för mig och Prescott! Ska hoppa en LC på Sorunda. Så jag hoppas nu innan att träningarna hos Jenny och Rebecka (Jenny-hoppning och Rebecka-dressyr) kan dra igång! 
Love tävlingssäsongen
 Min första pay and jump på prescott! 

Dagen! / Elin

Dagen har varit sjukt bra & verkligen super mysig. Man känner sig som ett litet barn när man går där bland alla djur och bara njuter! Jag och min syster blev upphämtade här hemma av dom vi skulle åka med, klockan 9. Perfekt tid, för vi kom fram ungefär vid halv 11 tiden, en halv timme efter de hade öppnat. 
 
När vi kom in i parken började vi kolla på vargarna, för de var närmast ingången. Sedan kollade vi på något djur som heter davids hjort, aldrig hört talas om de förut men de var rätt coola faktiskt! Fast de bara låg och chillade så var det rätt intressant att se ett djur som man inte har sett eller hört talas om förut. 
 
Sedan fortsatte vi gå och hamnade hos björnarna, jag tror att vi kom dit vid rätt tidpunkt för de var precis när björn bebisarna höll på och busa och man fick se väldigt mycket! Dom var så himla söta, man kan inte tro att de är så pass farliga som de egentligen är. Såg nästan ut som gosedjur som man bara kunde tänka sig att ta med hem. Vi fick se både bebisar, mamma & pappa!
bebisarna
 Pappa björn
 Mamma björn
 
Sedan fortsatte vi & såg några bisonoxar, men de var inte så roliga för de låg bara och sov. Men sen fortsatte vi iallafall till killingarna. Carro, som är den äldsta av oss som var där, ville så hemskt gärna klappa dom :') På vägen såg vi järvar och kossor, tog nåt kort på dom. Sen klappade vi killingarna en stund och sen fortsatte vi att gå!
järv som ligger & chillar!
 koss mamma & bebis 
 
Efter det var det dags att börja köa till delfin showen, men på vägen såg vi att det började en säl föreställning om bara några minuter och vi såg också att ingen stod i kö till delfin showen så vi satte oss och kollade på sälarna istället, det var super coolt, men har tyvärr inga bilder från de! Sen gick vi till kön och delfinerna, då var det rätt mycket folk och vi skulle vänta en stund så Emma & Carro gick och köpte glass till oss medan Helena & jag fortsatte med att stå i kö. Sen började de släppa in & det var sjukt mycket folk, men vi fick perfekta platser! Showen var helt amazing och jag blev faktiskt lite sugen på att börja jobba som delfinskötare haha, men det är sjukt svårt att få jobb som de, men fatta va kul! 
 
innan showen hade börjat! 
 
Efter showen var vi vrål hungriga, så vi gick till ett ställe och åt wook, super gott! Efter de gick vi mot safarit, man åker i en linbana över massa coola och fria djur. Jag tycker att det var super kul och riktigt intressant. Djur man fick se där var björn, vildhund, lamor, älgar, giraff, zebror, lejon, rådjur & några andra djur som jag säkert har glömt. 
 
 
Sedan kollade vi på elefanter. De var två elefanter som precis hade fått en bebis, jag tror att den bara var två veckor gamal. Super liten och grymt söt! Där stod vi också och hängde en stund och kollade på hur dom hade osv. Intressant som in i bängen!
 
Sedan var det bara kamelerna, noshörningarna och lite sådana djur kvar. Jag måste säga att noshörningarna är gryyymt stora och de är nog inga man vill möta ute i de fria. Shit va stora dom var! Men kamelerna såg mycket snällare ut och en var till och med och hälsade på oss! 
 
Sedan var det dags för hemfärd, alla tre som inte körde somnade direkt vi satte oss i bilen. Stackars Carro som fick sitta och köra hela vägen hem utan sällskap! ;)
 
Tack för den här gången Kolmården!
 
 
// Elin

Dagens kap

Idag åkte jag in till stan ändå. (srev ett inlägg i morse från mobilen men det publicerades inte..) Jag mötte Julia i Tumba och då gick vi till subway och köpte varsin sub sen gick vi till tåget. På tåget satt Jamina och Emmy. När vi kom till centralen gick vi direkt till drottninggatan och börja titta i affärer. Fick en slant av pappa som jag skulle köpa något plagg till hösten. Bikbok hade ett erbjudande som löd "köp ett par valfria jeans och får en vara värt 199 på köpet" jag slog till direkt och köpte ett par jeans och en munktröja.
Byxor 499:-
tröja  ord. pris 299:- men skulle betala mellan skillnaden på 100 kr så man kan säga att jag köpte tröjan för 100 kr
 
 

love love love this song!

 
 
♥♥♥♥

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Hmm, vet en sak jag vill vara men inte ha..
Jag vill vara lycklig
 
Om jag ska vara superdupermega ärlig så vill jag ha pengar, jag vet att det låter bortskämt men jag är sån, jag gillar pengar, man kan köpa fina saker osv. Fast jag har ju dock inte pengar oftast så jag alltid spenderar dem på nolltid. 
 Bild från google.

Kolmården

Nu sitter jag nog i bilen påväg till kolmården, jag är super taggad! Det jag ser mest fram emot är nog delfinshowen, de har gjort en ny show som verkligen har fått super bra kritik, ska bli så kul. Sen så ser jag fram emot linbanan också, man åker i som en korg rätt högt upp ovanför massa olika djur, björnar, lejon, älgar osv. Tycker faktiskt att det är grymt coolt, kan bli lite nojig när jag ser djur jätte nära men samtigt är det så himla coolt!
 
Jag ska verkligen njuta av den här dagen, vi hörs mer ikväll när jag har kommit hem. Då ska jag berätta för er vad jag har vart med om! Puss på er ♥

Godnatt

Nu ska jag gå och sova så jag är pigg tills imorgon! Hoppas ni alla har haft en super bra dag och hoppas att ni får en super bra dag imorgon! Förlåt för ett super tråkigt inlägg,
 
puss ♥
 
 
gamal bild från Mexico 2011, saknar som in i bängen ♥
 

Dags att dra täcket över huvudet och försvinna

Ligger i sängen och lyssnar på musik, är allmänt tom i huvudet så jag ska nog gå och lägga mig nu och bara drömma mig bort. Har planer att åka och träffa kompisar i Stockholm men vet inte hur jag mår imorgon, om jag äns har någon lust. Jag vill men ändå inte, jag vill så gärna träffa dem, men jag vet inte, något stoppar mig.. 
Hmm.
 
Godnatt
 
 

inplanerade tävlingar!

Nu börjar suget för tävlingar verkligen komma, sjukt tävlingssugen och jag hoppas att Parillo också är de :)
 
Inplanerade tävlingar jag har är:
18/8 - Pay n ride Södertälje Lc:2 - Bara känna igenom honom inför säsongen!
31/8 - Ld+ & LC hoppning Mälarhöjden - Första hopptävlingen så kör på LD+&LC istället för Lc&Lb.
8/9 - Hoppning Sorunda Lc+Lc - Allsvenskan div II, Lc som förklass och Lc i laget.
15/9 - Dressyr gladö Lc:1 - Första lokala dressyr starten kör vi på en enklare klass.
22/9 - Hoppning Rastaborg Lc+Lc - Allsvenskan, Förklass Lc, Laget Lc.
(5/10 - Eventuell dressyr på botkyrka om vi ej kommer till final i allsvenskan div II)
6/10 - Final allsvenskan div II - Lb i laget, vet inget mer.
19/10 - Södertörn hoppning - LC & LB.
2/11 - Dressyr på vällingby eller hoppning på Botkyrka, har ej bestämmt.
 

Så ser just nu mitt schema ut för säsongen, men det kommer säkert bli nån ändring. Men då vet ni lite iallafall, skulle vara kul och mötas ju! Kram Elin 
 
 

NU kommer mina beskrivningar om olika personer

Hade skrivit på instagram "alla som gillar beskriver jag" så nu kommer videon med mina beskrivningar.
 
Och ja vi var rätt så oseriösa vissa gånger, speciellt i början. 

Dagens ridpass

Idag red jag dressyr barbacka, det gick riktigt bra faktiskt. Övade åter igen på skänkelvikningar, han var inte alls lika störd idag som han var igår. I galoppen bärde han sig jätte bra, fast han känns lika olika i varven men jag tror det är för min sneda sits. Ja jag tror faktiskt att jag sitter snett.. jag lutar lite till vänster. 
Passet blev inte så långt, red i kanske 30 minuter. Det var mycket skritt och trav idag  då han i galoppen igår var både på och av.. 
 

Utvärdering av dagens stalldag!

När jag kom till stallet hämtade jag direkt grimman och gick mot hagen för att hämta parillo, allt gick super bra och både han & jag blev super glada av att se varandra. På vägen till stallet från hagen såg jag att han ömmade till på vänster fram, så jag kollade och självklart hade han tappat skon. Men inget mer med det, finns ingenting att göra åt saken förutom att kontakta hovslagaren. Så jag ringde till mamma och sa det, och hon skickade ett sms till hovis på direkten. Ibland har man väldigt mycket tur, för hovis var typ precis i närheten så han bara svände förbi och slog på skon, super duper bra!
 
Sedan tränsade jag och gick ner till volten, det blev ett lugnt dressyrpass barbacka idag eftersom jag inte visste om han skulle ömma lite eftersom att han precis hade fått på en sko. Ägaren av stallet hade idag harvat ridbanan så underlaget var enligt mig perfekt, de gjorde mig glad! Ridpasset överlag gick faktiskt väldigt bra, han kändes mjuk redan från början så då passade jag på att ägna detta ridpass till att jobba på volter i alla gångarter och ställa och böja mycket. Jag red några varv på stora mittvolten och flyttade ut rumpan på honom på de öppna delarna så att han fick anstränga sig lite där med. Gjorde också det i galoppen och jag tyckte det gick mycket bättre än förväntat, trodde jag skulle få ta några protester men det blev inga alls och jag tyckte att han gjorde det bra.
 
Sen åkte jag och mamma hem (hon var med i stallet), nu har jag precis duschat och nu sitter jag här, lyssnar på musik och ska snart käka middag, är super hungrig! Hörs senare / Elin
 
Denna låten bara snurrar runt i mitt huvud, love it! ♥
 
 

Kolmården imorgon!

Hejsan alla fina! Just nu sitter jag och Tilda vid varsin dator, hon spelar lite och jag tänkte slänga in ett litet inlägg till er! Vi kommer åka till stallet ungefär vid 5 tiden, sen kommer vi vara där ett tag, så det här är nog det sista inlägget ni får tills ikväll :( Men så blir det när man är upptagen, vi var ju med varandra igår också och då passade vi på att göra annat än att blogga :) För nån timme sen var vi nere vid sjön och åkte ring efter båt. Tildas syster körde båten och jag och tilda satt i ringen tillsammans. Det var super kul, men man flyger verkligen och vissa stunder var det nästan som en nära döden upplevelse. Haha men det var riktigt kul, vi flög bara av en gång faktiskt! 
 
Imorgon åker jag, min syster och två andra kompisar till kolmården, över dagen bara :) Dom båda har körkort så vi kommer ta bilen upp, dom kommer och hämtar oss klockan 9 imorgon bitti så ikväll måste jag sova rätt tidigt för att jag vill vara pigg imorgon! Det ska faktiskt bli riktigt kul, bli lite mindre igen och bara gå runt där och ha kul! Så bloggningen kommer inte vara bra imorgon, från min del iallafall, men Tilda hoppas vi bloggar ordentligt! Jag försöker fota en del där, även fast det inte alls kommer bli bra bilder, eftersom jag då inte har någon bra kamera som tilda har! Jag lovar att också göra några tidsinställda inlägg ikväll om lite olika saker. Om ni vill veta något speciellt, eller höra min åsikt om någonting så får ni gärna kommentera här nedanför, för det kan faktiskt vara svårt att komma på saker att skriva om :) 
 
Vi hörs mer ikväll då, både jag och Tilda utvärderar våran ridning sen! :D / Elin
 
 
 
 

Väldigt försenat må jag säga

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Felicia 
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Asså åh, den var svår.. det står mellan sommar och vinter.. Sommar är ju helt awesome men på vinter fyller jag år och sedan är det julafton osv. Men jag säger nog sommar ändå, för den längtar man alltid till!
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Eh, jag har inga direkt stora mål nu men det är väl nu i nian att jag ska höja mig lite.
Mina drömmar är att kunna rida och tävla samtidigt jag har ett "vanligt jobb" i företagsbranschen.
Mina önskningar är att min framti blir bra

Lite äldre filmer från Parillo! :)

 
 
Denna översta video är då när Parillo fortfarande var relativt ny för mig, och de andra två videosarna under är lite äldre där vi hade börjat lära känna varandra! :)
 
 
 
 

19 dagar kvar!

 

Godmorgon från oss! :D

 
 
Hörs senare! / Prello

En video från veckan efter dressyrpass

 

Utvärdering av ridpasset den 11/8

Igår red jag markarbete med Elin. Det gick väll både bra och dåligt, i början gjorde jag lite övningar i skritt och det lede bara till skit.. Jag övade på att flytta rumpan i en volt (haha dåligt förklarat jag vet) i höger varv var det inga problem men sen i vänster vart det ett himla problem. Han flyttade i början lite sen protesterade han bara mer och mer till slut stog han still och gjorde inte ett piss när jag skulle flytta rumpan, han backade och små stegrade osv. I mitten av ridpasset var värst, kunde inte ta i tyglarna innan han flydde till höger, sa jag nej gå till vänster tog det tvärstopp. När jag skulle börja rida över bommar i galopp så innan varenda bom så flyttade han rumpan till höger hela tiden och böt till korsgalopp. Från att vara en vanlig femårig ponny som var arbetsvillig till en treåring som protesterar och beter sig som om han inte fattar ett piss. Nej det var verkligen inte prescott jag red igår. Om han fortsätter vara såhär så tänker jag ta ut en kiropraktor som får kolla honom. 
MARKARBETESÖVNINGEN HITTAR DU HÄR!
 

Bieber air

Love the biebs
 
 
 

Att vara sig själv

Det är ett antal här på bloggvärlden som jag ser inte riktigt vågar vara sig själva, och som gömmer en hel del av sitt liv och som kanske kan ljuga om vilka dom egentligen är. Självklart har man ett privat liv, men jag menar att man kanske ljuger om sig själv för att folk som läser ska uppskatta dig som finare, bättre, snyggare, högre status eller andra saker som du kanske tycker att du saknar hos dig själv.
 
Jag tänker absolut inte nämna några namn för jag vill inte ses som en bloggerska som kränker ner andra bloggare för att låta bättre själv, och jag vet att oftast när man kränker någon så bevisar man bara att man är avundsjuk, så jag tänker inte hålla på med sådant.
 
Åter till att vara sig själv, jag tänker mer på vad andra kommer tycka om dig sen när dom verkligen träffar dig, du kanske lär känna någon ny, men som sedan upptäcker att du är en annan person än vad du har berättat på din blogg, och som sen kanske uppfattar dig som feg eller någonting liknande. För det är de som jag tycker att man är när man inte vågar visa vem man är, det kanske handlar om sin hobby, sitt utseende eller någonting liknande som man skämms över. Men våga vara stolt över dig själv, våga visa att du är du och inte någon annan. För vem vet, du kanske uppskattas mer när du visar vem du är på riktigt, och inte håller på med att spela någon annan. Jag kan lova dig att folk älskar dig absolut mest om du är den du är!
 
Att vara sig själv, våga dela med sig till andra om sina svaga och starka sidor, men ändå ha kvar sin ödmjukhet är någonting som jag håller mig till. Jag tänker alltid leva mitt liv och vara nöjd med det jag gör! Jag är jag och ingen annan, och jag är stolt över det! 
 

The croods

Godmorgon! Nu sitter jag med ett glas smoothie i soffan och datan framför mig och tittar på the croods ( croodarna) det är en animerad film, kanske lite barnsligt men den är faktiskt skit bra!
Rekommenderas!

Kommer ett inlägg senare om mina planer idag!

Bye // Tilda


Azorerna 2013 -Tilda

Den 2 Juli 2013 klockan sju på morgonen satt jag, mamma, pappa och lillebror på planet till Azorerna.
 
Vi skulle vara borta i två veckor och bo på ett lägenhetshotell. Men man kan inte riktigt säga att vi bodde på ett lägenhetshotell för man kunde få frukost om man betalade för det. Det fanns även en resturang som var kopplat till hotellet, så jag vet inte vad jag ska kalla det hur vi bodde. Det var ett sovrum, en toalett och ett kök samt vardagsrum med bäddsoffa. 
Vädret fick man klaga på då det var molningt nästan varenda dag.. Det blev några utflykter till berg och varmakällor.
Men nu ska jag låta bilderna tala för sig själva. 
Det blev lite shopping också! Bilder på mina köp kommer upp på bloggen snarast! Håll utkik.
 
 
 

Godnatt!

Nu ska jag sussa, men ville bara slänga in ett inlägg då och säga det för att det är så otroligt viktigt att ni vet om det, haha! Men vi hörs mer imorgon. Godnatt :)

Nu är jag hemma!

Nu ligger jag i soffan, med datorn i knäet och tänkte uppdatera er lite!
 
Jag och pappa hade det super mysigt i stan, vi åkte direkt från matchen som vi var på & resultated där blev 2-0 till gnaget om det är någon som undrar! Super bra :) När jag och pappa kom till stan parkerade vi bilen och började sedan promenera till resurangen där vi hade bestämmt att vi skulle äta som heter mongolia :) Det finns en buffe där som vi älskar, där man gör typ egna wooker osv. Super gott! Efter de gick vi till bilenoch drog hem, skönt att inte komma hem så sent.
 
Tänkte också slänga in en liten text om just pappa när vi ändå är inne på det ämnet. Min bästa, har alltid mysigt när vi är själva, hittar alltid på saker och kan bara sitta och snacka om saker och bara ha roligt. Om du läser det här, ska du veta att dig kommer jag alltid se upp till, min idol! Dig kan jag alltid lita på & jag vet att du alltid vill mitt bästa. Du har haft en tuff uppväxt osv, så jag vet att du kan massa om saker såsom människor som är dumma i huvudet och som inte alls vill göra dig glad, för du har vart med om så mycket vad gäller det. Dig kommer jag alltid lyssna på, och du är den som alltid kan göra mig på bra humör när jag kanske har en svår period. Vill bara säga att jag älskar dig super duper mycket pappa!
 
Det var allt för mig just nu, puss! 
 
 
''Då papporna blev till 
var tanken ganska klar
en pappa har nått i sig
som ingen annan har
han ger sig av sin kunskap
försöker att förstå
i alla livets skeden
han är att lita på
därför kära pappa
om frågan ställdes nu
vem är den bästa pappan?
Jo svaret det är du!''
 

Begåvade Jai Waetford

Vad tycks? Är han inte helt awesome? Sjukt duktig!

Utvärdering dagensridpass

Som sagt, jag gjorde en markarbetsövning med lite olika moment. Det gick faktiskt bra! Skänkelvikningarna satte han på direkten det ända var att han blev jätte spänd vissa gånger och inte tog skänkeln så jag petade till med spöt och då flög han rakt upp och hoppa runt lite.. I och med det så blev det dålig känsla för han bara spände sig osv.
Men han släppte efter lite i slutet. Men jag är nöjd !


Dagens vill ha!

ny kingsland tjocktröja från deras vinterkollektion. Mycket snygg och ser väldigt skönt ut! 
Tips, kommer nog ut i ett antal affärer till hösten ;)
 
// elin
 
 

Vinter kollektion från Kingsland

Lite snyggt från Kingslands nya kollektion! Finns mycket fler saker HÄR
 
 

Hittat en övning!

Klicka in er HÄR så hittar ni den övingen jag tänkte rida idag. 
 
Varför just den övningen? Den verkar vara lite mer avancerad och man kan inte sitta och åka häst utan man måste koncentrera sig hela tiden. Den innehåller skänkelvikningar och det mjukar upp hästen jätte bra i sidorna. 
Prescott är lite "skev" att rida nu, han tar inte stöd på höger sida så det är ganska jobbigt att rida honom.. Men det är på förbättringsväg såklart! 
 
 

Nu på fotbollsmatch!

Nu har jag precis kommit hem från stallet, jag har hunnit duscha och jag har hunnit byta om. Nu bär det vidare mot fotbollsmatch. Vi ska åka till skytteholm och kolla på AIK - Hammarby damer som spelar i allsvenskan. Sedan ska jag och pappa vidare mot stan och gå ut och äta på resturang medan mamma och Emma ska vara barnvakt åt våra kusiner :)
 
Stallet gick super bra, Jag red intervaller idag och Parillo var super duktig, och blev faktiskt inte lika trött som jag trodde att han skulle bli, han kändes rätt fräsch. Jag red en på en sträcka såsom tog ca 1 minut och 30 sekunder i ett ganska lugnt tempo. Som sagt gick det mycket bra, jag är super nöjd, och både jag och mamma konstaterade att vi inte behöver vara oroliga för att han har dålig kondition nu efter sommarvilan. Känns väldig skönt! 
 
Som jag skrev tidigare i inlägget, ska jag och pappa äta på restaurang sen, så uppdateringen kommer inte bli den bästa för min del ikväll, men jag försöker blogga någonting senare när jag är påväg in till stan :)
 
 
Upplägget som jag kör på när jag klär intervaller :)
 
 

100 frågor

Tio fakta:

1. Hemstad/ort: Grödinge
2. Hårfärg: ljusbrunt
3. Längd: 170 cm 
4. Frisyr: Vet ej, halv långt
5. Ögonfärg: blå
6. Skostorlek: 38
7. Humör: trött
9. Civilstatus: Singel ♥
10. Vänster- eller högerhänt: Högerhänt

Tio saker om ditt liv:

1. Har du nånsin varit kär?: Ja 
2. Tror du på kärlek?: Ja 
3. Har du gjort något inom kärleken som du verkligen ångrar?: Ja.
4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat?: Oh ja
5. Har du någon gång krossat någon annans hjärta?: Nej
6. Har du nånsin blivit kär i din bästa vän?: Nja
7. Har du nånsin älskat någon utan att tala om de för honom/henne?: nja
8. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon?: Nej.
9. Har du nånsin haft en hemlig beundrare?: njej?
10. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Ja det går nog ;)

Tio saker, det där eller det här:

1. Kärlek eller pengar?: Svårt.. men kärlek
2. Vin eller öl?: Blä på båda
3. Dag eller natt?: Dag
4. One night stand eller förhållande?: Förhållande.
5. Tv eller internet?: Internet.
6. Pepsi eller Cola?: Coca-Cola.
7 Vild fest eller romantisk hemmakväll?:hahah hmm båda
8. Färgfoto eller svartvita?: Färg.
9. Telefonkontakt eller face to face?: Face to face.
10. Bilddagboken eller myspace?: Inget

Tio "Har du nånsin":

1. Har du nånsin blivet upptäckt när du smitit ut?: Nej.
2. Har du nånsin velat ta ditt liv?: NEJ
3. Har du nånsin gjort något du ångra?: Ja.
4. Har du hoppat bungy jump?: Nej.
5. Har du nånsin varit med i en olycka?:Nej eller jag tror inte det
6. Har du nånsin ätit en hel tårta?: hahah nej!
7. Har du nånsin önskat att någon ska göra sig riktigt illa?: Ohja
8. Har du nånsin gått på bio ensam?: Nej.
9. Har du nånsin fått utegångsförbud?: Ja när jag var liten fick jag lekförbud men det är en annan ska kanske.
10. Har du någonsin rökt?: Ja.

Tio känslor:

1. Saknar du någon just nu?: Min vänner, like always
2. Är du glad?: Ja.
3. Är du fundersam?: nja
4. Är du uttråkad?: Hhahah typ
5. Är du tysk?: Nej.
6. Är du du italienare?: Nej.
7. Är du svensk?:Japp
8. Är du fransk?: Nej.
9. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Ja ♥
10. Gillar du någon just nu?: Hahah nej

Om dig:

1. Hur mycket är klockan just nu?: 11.01
2. Namn? Tilda 
3. Efternamn?: Elvin
4.Vart bor du?: Landet
5. Hur många barn vill du ha?: två
6. Vill du gifta dig?: Jadå
7. Rullar du spaghettin eller skär du den?: Äter den?
8. Har du ätit sushi?: Ja, men smaka väl sådär
9. Favoritglass?: Ben & Jerry's
10. Humör?: Hahah ehm, glad?

Fyra grejer:

1. Har du någonsin blivit jagad av polisen?: Nej.
2. Har du en hund?: Nej
3. Sover du helst själv eller med någon?: Med någon
4.Tror du på spöken?: njaaa 

Skulle du:

1. Skulle du vilja vara längre?: nej verkligen inte
2. Skulle du vilja ha sex nu?: nej
3. Skulle du vilja dricka dig full nu?: nej

Kan du:

1. Kan du röra på öronen?: Nej.
2. Kan du slicka dig på näsan?: Ja faktiskt
3. Kan du kolla i kors med ögonen?: Ja
4. Kan dina föräldrar lita på dig?: Ja det tycker jag men inte dem
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar?: hahah nej, eller bara när jag sover
6. Kan du vara på en fest utan att dricka?: Ja.
7. Kan dina vänner lita på dig?: Ja.
8. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln?: Ja
9. Kan du suga?: Ja på klubbor och karameller!
10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?: NEJ

Har:

1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?: Jag vne, tror faktiskt det..
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?: Hahah nej
3. Har du syskon?: japp 3
4. Har du någonsin haft sex med någon?: Nopp
5. Har dina föräldrar ljugit för dig?: säkert
6 Har du varit full den här månaden?:nej
7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna?: Nejdå
8. Har du borstat tänderna den senaste timmen?: Japp
9. Har du pussat någon som är fyra år äldre?: Nej
10. Har du haft sex med någon som är tre år äldre?: nej
11. Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?: nej
12. Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?: Nej
13. Har du ljugit på någon fråga än då?: Nej.

Vem:

1. Vem älskar du?: Familjen, vänner och hästen
2. Vem hade du senast sex med?: ingen
3. Vem vill du bli full med? om jag måste bli full så är det med vänner, men vill inte bli full nu.
4. Vem är den bästa artisten/gruppen?: Justin Bieber, Demi Lovato, Jai Waetford, will.i.am, The fooo, Selena gomez, Icona pop. Finns säkert fler men orkar inte tänka..
5. Vem pratade du senast i telefon med?: Hmm mamma
6. Vem är snällast i världen?: min häst  
7. Vem vill du prata med?: Ingen
8. Vem sov du senast med?: Säkert någon kompis
9. Vem såg dig full senast?: ingen
10. Vem vet allt om dig?: Ingen faktiskt. Jag kan inte dela med mig mitt liv med alla. Jag vill inte ha den uppmärksamheten.


Markarbete

Godmorgon! Ska snart upp och äta frukost. Har legat i sängen i över en timme nu så det är dax att börja rör på mig. Dagens planer är först att städa rummet, det är bokstavligen kaos i mitt rum.
Bilder som jag tog nyss
 
Sjukt stökigt i mitt rum. 
 
Dagens planer med ponnyn är ett markarbetespass (haha eller vad jag ska kalla det) tänkte hitta en övning på internet först innan jag åker till stallet. Återkommer om vad för övning jag har hittar. 
 
Bye ♥ / Tilda
 
 

Göteborg resa!

Innan vi ens hade börjat prata om den här bloggen, så var jag i Göteborg! Det var på gothia cup veckan, och jag åkte dit med min bästavän, Maja! Vi var där hela veckan, hänge på liseberg, kollade på fotboll, träffade lite folk osv. Vi bodde i en lägenhet i utkanten av stan, super bra, nära till spårvagn, mysig lägenhet och bara helt amazing. De jag tänkte visa er är en video som vi har klippt ihop med massa små snuttar från göteborg, och jag tänkte att ni kanske lär känna mig lite mer om ni ser den, och jag hoppas också att ni tycker att den är något rolig :) Jag kan också slänga in att det är maja som filmar nästan hela tiden, hon är lite duktigare än mig! 
 
//Elin

Birdy - Wings

otroligt bra låt. Gillar denna starkt för att vara en "lugn låt" 

Godnatt från mig!

Tänkte snart slå ner huvudet på kudden och sova, är rätt trött faktiskt. Dagen har varit super bra, har dock inte utvärderat mitt ridpass så det var dåligt av mig men jag kan göra det lite kort nu.

Det blev ändrade planer, red inte intervaller för jag kom på att mamma måste vara med då och ta tid och hon var ju på jobbet, så det får bli imorgon. Idag red jag iallafall dressyr på ridbanan tillsammans med Tilda. Vi red igenom olika dressyrprogram och hjälpte varandra, vi är mycket smarta. Parillo kändes ganska bra, han blir lite ojämn i sin takt, och travökningarna måste bli bättre men galoppen satt som en klocka!

Nu kollar jag typ i kors, hörs mer imorgon. Puss på er ❤


Det går uppåt!

 

Dagens låt

 
 
Icona pop - Girlfiend <3
 
// Elin

Ny design, vad tycks?

Så nu har jag pillrat med denna bloggdesign i kanske en timme och nu vill jag veta vad ni tycker!
Är den tråkig? Är den för mörk/ljus? Är den otydlig på något sätt? osv.
 
Tål all kritik!
 
 

Märkeskläder & saker - ett måste?

Enligt mig är det många tjejer och killar, inom både ridsporten men även i skolan, i stan osv som har ett behov av att använda märkes kläder & saker bara för att få status, och för att få den uppmärksamhet som de vill ha. Jag tror helt ärligt att märkes behov finns överallt, jag tror inte att det finns en enda sport där man kan gå klädd hur som helt utan att få någon slags status om hur duktig eller hur dålig man är. Det tycker jag är bedrövligt, att man måste ha märkes kläder på hela kroppen för att man ska kunna anses som en duktig ryttare, eller som en bra fotbollsspelare eller något annat. Om du skulle se en ryttare på en ponny, hon rider super bra men hon har kläder och utrustning på hästen som är helt ute, de matchar ingenting och hon har gräsliga färger, skulle du då ändra uppfattning på henne/honom? Tänk efter helt ärligt, jag tror att du skulle ändra någonting iallafall.
 
Jag kan inte säga att jag inte har några märkessaker, jag har rätt mycket, speciellt inom ridsporten. Men jag har de inte för att få status eller uppmärksamhet, jag har det för att jag själv tycker att det är mycket bättre kvalitet på sådana saker, så de känns mer värt pengarna än om jag skulle slänga mina pengar på någonting som sedan går sönder efter 2 veckor typ. Sen tycker jag också att det oftast är snyggare grejer!
 
Men ingenting säger mig att jag är tvungen, ingenting säger mig att jag skulle vara dålig eller ful om jag satte på mig någon tröja som inte har något märke. Jag tycker det är sjukt att på vissa kläder finns det bara typ en liten prick (som då är ett dyrt märke) och det gör att tröjan istället kostar 700 än 200...
 
Självklart kan det vara kul att visa sig lite snyggare ibland & att använda någonting extra med ett märke på, på tävlingar, i skolan eller på något annat ställe. Det kan jag absolut hålla med om, men det betyder inte att du nästa gång när du kanske inte har lika mycket saker med märken på, eller du kanske kommer klädd med kläder där ingenting är någotmed märke är fulare eller ska uppfattas som dåligare, det är de jag inte förstår. 
 
Så tänk efter själv, om du har mycket märken på dina saker, om du har det, tänk efter varför? Är det för att du vill ha uppmärksamheten, vara snyggare än någon annan eller få en hög status? Eller är det för att du tycker att kvaliteten är bättre och att du helt enkelt tycker att det är snyggare? 
 
 
 
är det någon skillnad om man använder grejer som på bilden till höger eller om man matchar och använder märkessaker som på bilden till vänster? 
 
//Elin
 
 
 

Följ oss på bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin
 

Min häst resa!

Det började på Botkyrka ridsällskap när jag var ungefär 7 år kanske. Jag började i en nybörjar grupp och fick lära mig alla grunder för hästar, hur man borstar, sadlar, tränsar osv, väldigt väldigt basic. Senare under terminens gång fick vi lära oss hur man satt upp och hoppade av hästen, vi fick skritta några varv med någon bredvid som då ledde hästen osv. Dessa grunder låter väldigt lätta och onödiga, men de är nästan den största delen för att allting sedan ska fungera! Jag utvecklades väldigt mycket på Botkyrka och de har verkligen lagt alla mina grunder till ridningen och de var där jag lärde mig allt och fick all min kunskap. Jag red där ända tills jag köpte parillo, vilket är ca 5 - 6 år. Jag fick möjligheten att tävla lite där också på ridskoleponnysar, mest träningstävlingar men även nån eller några lokala tävlingar. Det gav mig också kunskap om vad som krävs för att kunna tävla och det var en väldigt, väldigt bra grund för mig!
 
 
Under tiden jag red på botkyrka var de också så att jag var som en fodervärd för en B-ponny vid namn Flickan. Väldigt envis, svår, väldigt busig men med stor kapacitet. Det blev ett antal avåkningar på henne, men även massa framgångar. Jag kanske var 11-12 när jag hade henne. Hon stod på ett stall som bjöd på en ridvolt och fina ridvägar i skogen, men inget ridhus, utan de fick man gå till och de tog ca 15 minuter. Vi betalade ingenting för henne, bara träningar och tävliingar. De som ägde henne ville ha hjälp, för dottern som tävlade henne innan (min kompis) hade blivit för gamal, och de ville ha hjälp av en tjej som kunde tävla och träna henne och ge henne lite resultat så de sedan kunde sälja henne för ett pris som hon var värd. Jag tävlade ingen dressyr på henne för hon var väldigt väldigt svår i dressyren och ville verkligen inte bjuda till på något. Men hoppning tävlade vi upp till LB, vissa gånger gick de riktigt bra men vissa gånger gick de ju mindre bra. Flickan var ett russ, hon var brun & väldigt söt. När jag hade blivit lite större och ville utvecklas ännu mer kände vi att vi måste lämna flickan och gå vidare, eftersom hon var så svår och man kom inte så mycket längre på henne än vad vi hade kommit. Men det var verkligen en mysig period med mycket utveckling på både min och på flickans del. Eftersom att där fick jag mycket mer rutin på lokala tävlingar eftersom vi åkte ut väldigt mycket osv. 
 
 
Jag fortsatte sedan på ridskolan ett tag efter vi hade bestämmt oss att avsluta projektet med flickan. Mitt i terminen så skaffade Maja ponny, och hon stod med den på ett ställe som heter Lövtorp som befinner sig vid Årsta runsten. Där fick vi också reda på att det finns en liten ridskoleaktivitet med ponnysar som är till salu.
Jag och mamma vart intresserade, inte på att köpa ponny utan att åka dit och kanske testa lite andra annolunda ponnyer jämfört med botkyrkas ponnysar. Maja och hennes mamma pratade med Mia som är den som ger lektioner och de bestämmde att jag skullle låna en ponny och Maja skulle rida sin egen och vi skulle ta en lektion tillsammans. Jag fick då rida på Parillo, som i då läget jag inte hade en aning om vem det var. Jag tog in honom, fick borta och lite så, och märkte direkt att han var hur snäll som helst. Lektionen gick super & jag var helt kär när jag åkte hem därifrån. När jag kom hem möttes jag av mamma som då inte var med på den lektionen för hon jobbade, hon frågade om det var kul och jag svarade som det var, att det var super duper kul och att jag var helt kär i ponnyn. Jag hörde på mamma redan då att hon var lite intresserad, och det gjorde mig lite pirrig. Vi bestämmde en till lektion, men då hoppning & då skulle mamma också vara med. Den lektionen gick också super duper bra och jag blev ännu mer kär. Mamma fastnade också lite för honom och vi båda började tänka tanken på om han skulle vara våran egen. Det tog en lektion till, vi hade ridit ut, mamma var inte där, de hade också gått super bra, och jag visste att jag inte skulle klara mig utan denna underbara ponny. Efter vi hade ridit ut satt jag och maja i fikarummet som fanns på stallet där, och jag fick ett samtal från mamma. ''Hej gumman, du kan säga till mia att vi vill köpa parillo'' Den meningen kommer jag aldrig att glömma och de är det bästa någon har sagt till mig i hela mitt liv. Jag blev helt i chock, började gråta av lycka, och bara rusade ut i hagen och kramade om min nya absoluta bästa kompis. Det var så det hela startade och nu är vi här! Efter ett och ett halvt år har vi från ingenting tagit oss upp till LB i både hoppning och dressyr och till och med fått placeringar. Jag ångar inte en sekund att vi köpte denna underbara ponny!
 
 
Jag beundrar verkligen er som orkat läsa allt de här! :)
 
 
 
 
 

Fredagsmys med onyttigheter

Min fredag:
 
 

Kommentar önskning

Hej, jag har ett litet önskemål om när ni kommenterar på våran blogg. Att ni skriver vem ni skriver/frågar till, det underlättar lite så vi inte svarar båda två och så vidare.
 
Tillexempel:
Förstår ni? Om inte säg till så förklarar jag bättre i ett till inlägg
 

Shoutout till Lova

 
Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!
 
Vill du också göra en shoutout för en shoutout? Kontakta mig (tilda) då!

Snabbt inlägg

Nu sitter jag på bussen påväg till stallet, det är grymt mycket folk och trångt som tusan... I stallet kör jag som sagt intervaller eller så rider jag ut, men de lutar mot intervaller. Det brukar jag göra ungefär var fjärde dag men jag har varit väldigt dålig på de nu, men de ska skärpas! Jag kör de på en sträcka på ca 200 meter och försöker hålla ett rätt jämt tempo men med lite högre hastighet än vanligt :) Men nu ska jag snart gå av så vi hörs senare!


Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.

  1. Jag är 170 cm lång
  2. Jag väger i dagsläget 54,2 kg, men har gått upp två kg under sommaren.
  3. Jag var 10 år när jag fick min första ponny
  4. Jag är känslosam, men vill inte visa det (typ)
  5. Jag är inte rädd för att prata med personer jag inte känner
  6. Jag kan ha attityd
  7. Jag vill inte tillbaka till skolan
  8. Jag har världens finaste vänner 
  9. Prescott är min andra halva
  10. Jag får "frysryck" dvs när jag fryser så kan jag rycka till ganska rejält. 

"Godlunch" alla läsare

Jag vet inte om jag ska säga godmorgon, godeftermiddag eller godförmiddag och så vidare. 
Men jag har iallafall vaknat nu och tänker inte lämna sängen än.. Det är så varmt och skönt här! Vädret gör att man bara vill stanna inomhus under täcket med en bra film att titta på. Och det tänker jag göra, ska titta på Bates Motel avsnitt nio. Visst, det är ingen film det är en serie men serier går också bra! 
 
Jag får se när jag lämnar sänger för att åka till stallet.. Blir på eftermiddagen iallafall. 
 
/Tilda 

Godmorgon!

Nu har jag precis vaknat, skönt att sova ut lite faktiskt. Igår satt jag och snackade med en kille på skype hela kvällen plus en liten bit in på natten, de var trevligt haha! Men därför valde jag att sova lite längre nu så att jag inte kommer bli döende idag! ;)
 
Dagens planer är väll inte så många, jag tänkte åka till stallet lite senare, idag står de intervaller/uteritt på schemat. Parillo behöver ju komma upp lite i flås nu eftersom tävlingssäsongen drar igång snart, min första tävling är den 31 augusti och då är det hoppning på mälarhöjden som gäller! Jag själv har läst väldigt mycket om att konditions träna sin häst/ponny, och en viktig sak som jag har läst är att man ska konditionsträna innan tävlingssäsongen och inte när den har börjat, för om man gör de när säsongen har börjat blir de väldigt mycket för hästen, plus att jag tycker att deras kondition ska vara färdigbyggd när man beslutar sig för att sätta igång med alla tävlingar. Vi går tillbaka till dagens planer, haha! När mamma är klar på jobbet åker hon till stallet och plockar upp mig, förmodligen kommer jag att vara klar då, sen åker vi hemmåt! Hemma kommer jag väl inte göra någonting, vara lite social med familjen, kolla på datorn, blogga osv. Sen ska vi äta kräftor till middag! :D Så himla gott, och jag ska verkligen käka mycket för man äter inte de så ofta, haha! 
 
Nu innan jag kommer ta mig vidare till stallet ska jag kika på lite andra bloggar, blogga själv & göra tidsinställda inlägg som ni senare kommer få se, jag ska städa mitt rum lite och bara ta det rätt lugnt! 
 
Vi kommer höras av massor senare! Tjingeling :)
 
 

Day for day list

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – En bild på mina/mitt syskon
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
 
Jag kör igång redan idag!

Presentation - Elin Sönnerfors

 
Hejsan alla glada som nu har valt att gå in på denna underbara blogg! Jag heter Elin och jag är den ena av dom två som kommer blogga här, så de så. Lite information om mig :)
 
Hela min vardag (förutom när jag går i skolan dåra) går åt min ponny, som heter Parillo. Han är en valack född 2006, han fyllde alltså 7 år de här året. Han är en svensk ridponny, med pyttelite arab i sig, och han är efter Orchis Frivaldi. Han har en hel syster, som heter Poesi, dom stod på samma stall innan vi köpte honom och sen ett litet tag till efter vi hade köpt honom. Där stod också väldigt många av hans halvsyskon, de stod på samma lösdrift. Sedan flyttade vi, mer till de i ett annat inlägg :) Jag köpte Parillo den 3:dje januari 2012, jag har alltså haft honom i ungefär 1 och ett halvt år. När jag köpte honom hade han inte tävlat någonting, bara hoppat några pay n jumper, men nu under detta år har vi kommit upp till LB i både hoppning och dressyr. Vi har tävlat allsvenskan i båda diciplinerna, division 2 i hoppning och än så länge division 3 i dressyr, men där gillar jag som ryttare mer att tävla själv, och inte i lag. Vi som ekipage tävlar för botkyrka Ridsällskap, och där trivs vi väldigt bra! Jag har inga specifika mål med honom utan vi kör på, och kommer så långt vi kan, mitt motto är bara att ha kul och njuta över tiden jag har med prinsen! Det var lite om Parillo, och ni kommer få mycket mer information om honom under resans gång!
 
 
 Till lite information om mig själv, mitt fullständiga namn är Elin Maria Sönnerfors, jag är 15 år gamal, ska alltså börja i 9:an nu efter sommarlovet. Mitt intresse är som ni kanske har listat ut hästar, spelar ingen roll vad det gäller inom ridsporten, jag brinner för allt vad gäller hästar. När jag var mindre så höll jag också på med fotboll, jag spelade med dom som var ett år äldre, jag älskade det! Men eftersom jag höll på med ridning och fotboll samtidigt (red på ridskola innan jag köpte egen ponny) och tiden inte räckte till var jag tvungen att välja, och jag valde hästarna. Det är jag dock väldigt nöjd med att jag gjorde, för annars skulle jag verkligen missat någonting i livet och jag hade aldrig fått träffa min prins, Parillo <3 
Jag går i Kunskapsskolan i Botkyrka, börjar alltså 9:an som jag skrev tidigare. Jag trivs väldigt bra och vill verkligen lyckas i skolan så jag är väldigt rädd om mina betyg. När jag blir äldre och ska börja jobba har jag funderat lite på att bli veterinär, men samtidigt är det någonting som stoppar mig eftersom att jag vet hur tuff utbildning de är och jag vet hur mycket man behöver kämpa för att verkligen komma dit, men samtidigt ser jag framför mig hur roligt det yrket skulle vara och hur värdefullt de är för djuren! 
 
Jag har väääääldigt många fina kompisar, några av mina närmaste är Emma Ödlund, Maja sverin, Tilda elvin (som jag delar bloggen med), Emmy karlsson, Tuva Norman & Julia Osswald. Jag måste också få skriva lite om min syster, världens finaste person, ställer upp i alla lägen och är den person som jag verkligen kan berätta allt för. Utan dig skulle jag aldrig klara mig min bästaste! <3
 
De flesta grejerna jag får höra om folk ska beskriva mig är: Glad, knäpp, positiv, ambitiös, sprallig, slarvig, och rolig (ibland). Ibland kanske jag får höra att jag är söt också, hihi :)
 
 
 
Om det är någonting som ni vill veta men som jag inte har svarat på så är det bara att fråga på i kommentarerna :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Presentation - Tilda Elvin

 Hej, och välkommen till bloggen Prello! Jag heter Tilda och är en av "ägarna" på denna blogg. 
Jag är född 1998 den 6/12. Jag bor ute på landet med mamma, pappa, två storesystrar och en lillebror (aka Sofia, Per, Nora, Ebba och Johannes) Jag har en stor vana vid djur då min familj har i dagsläget får, katt, häst och höns och förr i tiden haft kossor blandannat. 
 
Ja som man kanske märker är jag en ryttarinna. Är ca 9 år hästvan, 4 år ridskola och 5 år egen ponny. 
Pärlvikens ridskola red jag på när jag var liten och började rida och år 2008 i augusti bestämde vi oss för att skaffa egen ponny. Genom kontakter i Vetlanda hittade vi en maxad D- ponny vid namn Silver Star född 1994. En riktig läromästare med andra ord. Silver Star skulle mina storesyrror dela på.
Samma år i November bestämde vi oss för att skaffa en liten B-ponny till mig som var tio år och var lika hög som Silver Stars framben (på ett ungefär). I slutet av november åker vi ner till Vetlanda och provrider en B-ponny vid namn Roxanne född år 2004.
Jag blev helt kär så dagen efter åkte vi hem med henne. Tre år gick och det börja leda till sitt slut mellan oss.. Under dem tre åren tävlade vi upp till LC, vi kanske knep någon placering ibland men det var inte många. Tiden var inne och vi var tvungna och lämna ifrån oss henne. Maj 2011 åkte hon till en liten tjej och då började min tid med Silver Star.
Vi starta direkt med hoppträningar och sedan kom vi igång med tävlingarna. Vi försökte ta oss in i Div I laget i allsvenskan men lyckades aldrig, han vägra ut sig hela tiden. Vi tog det som dumheter eftersom han slutade efter många motgångar. Hösten 2011 skulle var vi med i div II laget. Vi kom till andra omgången då han vägra ut sig totalt. Då tog vi tag i detta och kollade upp var det var, vi tog ut vetrinär och hon gav oss beskedet att han har gaffelbandsinflammation i frambenen. Så från hösten 2011 till vinter 2011 fick han inprincip ha boxvila/sjukhage. Januari 2012 skulle han börjas sättas igång. Vetrinären sa att han inte skulle palla någon mer hoppning så vi bestämmde oss att sälja honom. Februari 2012 såldes han..
Den tiden med honom var rolig förutom skadan så knep vi lite placeringar och vi hoppa upp till LB med placeringar. 
 

När vi hade gjort oss av med Silver så hade jag en liten paus. I april igen åkte vi ner till vetlanda och prov red två 4-åringar båda var D-ponnysar. Ena var mer riden en den andra, alltså lite mer utbildad. Men jag fastnade för en "fet", omusklad, brun ponny vid namn Prescott.
Maj 2012 åkte vi ner igen, red yttligare en gång till sen så körde vi hem honom. Vi hade honom på prov först så i Juli 2012 bestämde vi oss för att köpa honom. 
 
Sen dess har ridningen bara gått bättre och bättre. Har vart på hopptävlingar med felfria rundor, oftast. Om det har varit något fel är det en rivning pga av mig. 
 
Mål: LA i hoppning
 
Mer om våran utveckling kommer ni följa här på bloggen!
Bildbomb
 
Är något oklart? Fråga bara så svarar jag i ett inlägg!

Välkommen till min nya blogg!

Info om oss kommer ikväll. Håll koll!