Dagen! / Elin

Dagen har varit sjukt bra & verkligen super mysig. Man känner sig som ett litet barn när man går där bland alla djur och bara njuter! Jag och min syster blev upphämtade här hemma av dom vi skulle åka med, klockan 9. Perfekt tid, för vi kom fram ungefär vid halv 11 tiden, en halv timme efter de hade öppnat. 
 
När vi kom in i parken började vi kolla på vargarna, för de var närmast ingången. Sedan kollade vi på något djur som heter davids hjort, aldrig hört talas om de förut men de var rätt coola faktiskt! Fast de bara låg och chillade så var det rätt intressant att se ett djur som man inte har sett eller hört talas om förut. 
 
Sedan fortsatte vi gå och hamnade hos björnarna, jag tror att vi kom dit vid rätt tidpunkt för de var precis när björn bebisarna höll på och busa och man fick se väldigt mycket! Dom var så himla söta, man kan inte tro att de är så pass farliga som de egentligen är. Såg nästan ut som gosedjur som man bara kunde tänka sig att ta med hem. Vi fick se både bebisar, mamma & pappa!
bebisarna
 Pappa björn
 Mamma björn
 
Sedan fortsatte vi & såg några bisonoxar, men de var inte så roliga för de låg bara och sov. Men sen fortsatte vi iallafall till killingarna. Carro, som är den äldsta av oss som var där, ville så hemskt gärna klappa dom :') På vägen såg vi järvar och kossor, tog nåt kort på dom. Sen klappade vi killingarna en stund och sen fortsatte vi att gå!
järv som ligger & chillar!
 koss mamma & bebis 
 
Efter det var det dags att börja köa till delfin showen, men på vägen såg vi att det började en säl föreställning om bara några minuter och vi såg också att ingen stod i kö till delfin showen så vi satte oss och kollade på sälarna istället, det var super coolt, men har tyvärr inga bilder från de! Sen gick vi till kön och delfinerna, då var det rätt mycket folk och vi skulle vänta en stund så Emma & Carro gick och köpte glass till oss medan Helena & jag fortsatte med att stå i kö. Sen började de släppa in & det var sjukt mycket folk, men vi fick perfekta platser! Showen var helt amazing och jag blev faktiskt lite sugen på att börja jobba som delfinskötare haha, men det är sjukt svårt att få jobb som de, men fatta va kul! 
 
innan showen hade börjat! 
 
Efter showen var vi vrål hungriga, så vi gick till ett ställe och åt wook, super gott! Efter de gick vi mot safarit, man åker i en linbana över massa coola och fria djur. Jag tycker att det var super kul och riktigt intressant. Djur man fick se där var björn, vildhund, lamor, älgar, giraff, zebror, lejon, rådjur & några andra djur som jag säkert har glömt. 
 
 
Sedan kollade vi på elefanter. De var två elefanter som precis hade fått en bebis, jag tror att den bara var två veckor gamal. Super liten och grymt söt! Där stod vi också och hängde en stund och kollade på hur dom hade osv. Intressant som in i bängen!
 
Sedan var det bara kamelerna, noshörningarna och lite sådana djur kvar. Jag måste säga att noshörningarna är gryyymt stora och de är nog inga man vill möta ute i de fria. Shit va stora dom var! Men kamelerna såg mycket snällare ut och en var till och med och hälsade på oss! 
 
Sedan var det dags för hemfärd, alla tre som inte körde somnade direkt vi satte oss i bilen. Stackars Carro som fick sitta och köra hela vägen hem utan sällskap! ;)
 
Tack för den här gången Kolmården!
 
 
// Elin


Kommentera inlägget här: Obs. Skriv vem ni frågar/skriver till, tack!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: