Dagen 19/9 - hoppning


Hoppning på schemat

Idag var det hoppning på schemat, jag och tilda byggde upp tre hinder på ridbanan och beslöt oss för att dra ner till volten och hoppa lite, super kul! Vi byggde ett hinder i en vattenpöl som har kommit pga av allt regn som har ösat ner de senaste dagarna, vi byggde det där för att det är bra träning, ifall att det kanske är så på ett hinder på träning. Sedan byggde vi två hinder på medellinjen, med fyra galoppsprång emellan, super nyttigt för att kunna rama in hästarna osv. 
 
Det gick superbra för oss båda, vi slutade på en oxer som låg på 105 cm och båda ponnysarna hoppade den galant. Både jag och Tilda var super nöjda med ridpasset. Skönt att kunna få ett sånt bra ridpass när det är hopptävling i helgen.
 
Det vi inte har berättat är att våra hästar nu står inne på natten. Jag själv har bara märkt de positivt på Parillo, han är mycket piggare i ridningen och gladare. Förut kunde han vara lite trött, men nu känns det verkligen som att han är igång. Det märktes till exempel idag, jag behövde knappt lägga galoppskänkeln så var han framme i galopp. Jag tror också att det var för att han tyckte att det var kul att hoppa, det var ett litet tag sen. 
 
Igår tränade jag för Pelle, det gick verkligen kanon bra! Min finaste prins.
 
Vi har två videosar som kommer upp snart, ska bara ladda upp dem på videofy så kommer dom upp här också.
 
Puussss på er (och förlåt för dålig bloggning) / Elin
 
 

1 person jag litar på

Kan inte säga en.. Jag litar på många! Men kan verkligen inte säga en specifik som jag litar mer än någon annan. Fast jag litar ju inte på varenda kompis, vet några som verkligen inte kan hålla sin mun stängd. 
Men ett exempel på en persom är Elin Sönnerfors.
 
Min pärla
 

En bild på min handstil

 
Denna bild visar ganska bra
 

3 meningar jag säger varje dag

När slutar vi?
Jag är hungrig
Ska du gå till ica
 
Det är lite typical jag i skolan.
 

Awkward

Godmorgon. Är så himla död, har sovit länge men ändå är jag trött. Har huvudvärk och pallar knappt åka till stallet. Men jag måste åka dit för att titta till honom. Resten av dagen ska jag nog kolla klart på the last song, duscha och sen sova. 
 
 

4 minnen jag aldrig glömmer

Oj, den var svår.. 
 
Tiden med Roxanne
Massa minnen med kompisar - finns massa, kan inte nämna en.
Selena Gomez konserten
Justin Bieber konserten
 
 
 
 

The last song

Hej på er. Jag vet att det har varit dålig uppdatering men har inte haft någon tid. Hade bara gjort ett tidsinställt också. 
 
Men bloggningen kommer bli bättre från och med i morgon igen då jag inte är lika upptagen. 
Avslutar kvällen med en film, The last song
 
BYE

5 saker jag inte kan leva utan

Hästar
Familjen
Bästavänner
Mobilen
Musik
 

Avicii - True album

Godmorgon solstrålar! Sitter och äter en rejäl frukost för en gång skull! Har nämligen sov morgon till fem i tio så jag kan ta en senare buss👍
Jag kommer verkligen bli mätt.

Vid nio går bussen så jag måste cykla hemifrån 50 ungefär. Är heller inte helt klar än så jag måste jallla lite.

Skoldagen kommer vara väldigt chill! Har två lektioner!! Och det är bara spanska, och det är roligt så idag älskar jag skolan! 

Ha det bra /Tilda 

Min pojkvän

 
- I'm singel -
 

Åkern #happyyyyy


Kvällen

Godkväll! Har precis ätit middag, thaimat. Innan var jag i stallet och red på ängen/åkern med Elin. Shit vad kul det var. Den finns en perfekt sträcka där man kan galoppera, vi red den sträckan ca 6 ggr i galopp. Alltid lika kul! Efter så strechade jag ordentligt i alla ben. 
 
Men det jag vill egentligen berätta nu är att jag har beställt hem ett par ass fräcka mjukisbyxor! Ska jag vara ärlig har Justin Bieber sånna ;)
Så här ser dem ut:
 
Hoppas nu att dem passar.. Det är mellan 14-17 dagars leverans!! Bara frakten kostar 12 euro. Byxorna 50 euro.
 

Varför heter bloggen Prello?

Jadu, vi hade ju lite problem med att komma på ett namn. Dagen då vi startade denna blogg så var vi hemma hos tilda, jag skulle sova över där. Vi hade redan snackat om att starta en blogg, så det var dags att börja blogga då.
 
Vi hade många namn som vi tänkte på
 
tvåponnybrudar (lät as gaaaay)
Elinochtilda (ännu mer gay)
Elvinsonnerfors (våra efternamn, som också lät gay)
Parilloprescott (man typ, jaaaaa, fast nej)
Parcott (börjar likna nåt fast nej)
 
Sen så kom Prello upp, och de tyckte vi lät bra så de blev så! Vad tycker ni om de namnet? :D
 
 
 

Vill du har mer inspiration ?

Nelly.com har massa fina outfits från höst och vinter kollektionen. 
Klicka på bilden för att komma till deras hemsida
 

Parillos planer fram till veckans slut

Torsdag - Ut i skogen och jogga av sig lite efter gårdagens hårda pass.
Fredag - Promenera
Lördag - Rida igenom programet inför tävlingen
Söndag - Tävling Gladö LC:1
 
Såhär är min plan fram till söndag då det är tävling, ska blir super kul med en dressyrstart! :D
 

Hoppas hoppas hoppas

Just nu sitter jag i skolan, jag är nervös
 
Ska redovisa en väldigt viktig sak i skolan om 30 minuter. Det är i svenska, jag ska debattera mot skolans smartaste kille om Sverigedemokraternas invandringspolitik, kan de bli lite svårare? Jag måste få ett A på det här för att få ett A i slutbetyg denna termin. Jag känner mig faktiskt förberedd, men han som jag ska debatera mot är så himla smart så han kommer säkert dissa ut mig... Hoppas att jag sköter mig för de är nu det gäller. Go Elin!
 
 
 

Bild på ett sms

Detta meddelande betydde något för mig förr, men det visade sig vara en lögn. Han är den falskaste personen jag vet. Fuck you. 
 

Dagens träning

Jag säger bara hallelujah
 
Parillo blev så himla underbart fin. I början bråkade han lite, för jag ville att han skulle putta ut rumpan, men när jag sa åt  honom att göra det så puttade han bara in den, han gjorde alltså motsatsen för att slippa jobba. Vi ville förbättra det så vi gjorde lite sluta på långsidorna, men de blev inte så mycket bättre. Sen tog Pelle tag i tygeln medaln han var på han på baken så att han verkligen skulle lyssna, han blev lite frustrerad men konsekvenserna av de jobbet blev super bra.
 
Vi gick sedan över till att jobba i galoppen, där vi har jobbat med att kunna rida inanför spåret utan att Parillo ska vingla eller gå på dubbla spår. Det gick faktiskt väldigt bra, han lyssnade bra för mina skänklar. Vi jobbade också på en tjugo meters volt och fick honom att verkligen ställa igenom och att bli mer rund med en större galopp, de var han super duktig med.
 
Det sista vi gjorde var att vi travade lite på en volt och ställde och puttade ut rumpan, de var då jag kände hallelujah. Asså allt kändes bara så perfekt. Parillo har ju absolut inte så stort steg och så luftigt steg, om ni förstår vad jag menar med luftigt. Men de minutrarna, han tog för sig så extremt mycket mer än vad han brukar. Han fick större steg, jämnare takt och mer luftigt steg, jag bara njöt när jag satt där i sadeln.
 
Dessa träningar ger verkligen någonting. Jag vet alltid saker jag behöver öva på när jag går ut från ridhuset, jag har hittils alltid varit nöjd, jag får extremt mycket kunskap och hjälp som är riktigt bra att ha. Jag tycker verkligen att dessa träningar är värda allt!
 
 
Min prins ♥
 

I want you hottiiiiieeeeee

jobbig känsla att man vet att man aldrig kommer få någon såhär dumt prutt snygg.
 
 
kill me
 / Elin
 

Jag vill ha godis...

 
Hatar de här, ge mig lördag!
 

Snygga schabrak! ♥

 
/ Elin
 
 

Snyggt - Enligt mig

 

Wrecking ball - Miley Cyrus

 

Selfie

Godmorgon! 


3 saker som irriterar mig

Dryga/osäkra/jobbiga människor
Att jag inte kan byta stall NU, utan får vänta någon månad
Mitt fula rum, vill spy på det. (jag irriterar mig på det för att det är fult)
 

Dagens outfit! / Elin

 

Godmorgon!

just nu sitter jag i soffan och har precis fixat mig, jag har klätt på mig de jag ska ha på mig i skolan, jag har plattat håret och snart ska jag äta fruxost. Egentligen är jag sån som inte äter frukost för jag är verkligen inte hungrig och inte alls sugen, men man måste om man ska orka, speciellt idag när jag har träning på kvällen.
 
Dagens outfit blev svarta jeans, till en vit ralph louren tröja, och sen en klocka på armen. Rätt skön outfit men ändå skapligt fin. Hoppas ni får en super bra dag allihoppa, så hörs vi sen! :D
 
 
 

Framtidsplaner

En sak som jag verkligen skulle vilja bli är veterinär.
 
Tänk att kunna hjälpa ett djur som inte alls mår bra, att göra ägare glada, och att bara göra det man älskar. Samtidigt måste man tänka på att man inte alltid lyckas, man kommer få förmedla tråkiga besked till ägare och ibland blir det tufft om man jobbar som en vetärinär.
 
Det som hindrar mig från detta yrke är utbildningen, de är verkligen de ända. Först måste man gå natur - natur på gymnasiet för att få en grundutbildning, sen är det 5 år på SLU som är Sveriges lantbruksuniversitet. De hindrar mig dock inte så mycket för det tror jag bara är roligt, men att gå tre år på gymnasiet med natur - natur känns inte så peppande. Jag bokstavligen hatar matte, och NO ämnena är inte heller så roliga enligt mig.. Så den linjen känns bara prutt :/
 
men är det värt de? Är det någon som har nå information till mig? Ska man satsa? Någon som har gått natur  -natur kanske? Heeeelp me people! ♥
 
 
/ Elin

Undersökning


Bloggextra.se

Dagen idag - 10/9! / Elin

Idag vaknade jag faktiskt tidigare än vad klockan var ställd på. Jag hade ställt klockan på tjugo i sju, men vaknade tjugo över sex, haha de var faktiskt rätt kul eftersom att man alltid är trött på morgonen, men idag var jag faktiskt pigg, men de gick över till trötthet rätt snabbt.
 
I skolan jobbade jag inte så mycket idag faktiskt, jag var på en So föreläsning, sen skrev jag rent min SO text från att jag hade skrivit den på block till min ipad, och sen så fixade jag till några bilder som jag skulle maila in till min bild lärare, så det var lite iallafall. Nu har jag också skrivit lite på några frågor om Etik & Hållbar utveckling, super tråkigt faktiskt, men måste vara klart tills på torsdag så de är bara att kämpa.
 
Efter skolan, som slutade klockan två, åkte jag till stallet så jag var där vid 3. Jag tog in parillo direkt eftersom de då var rätt varm ute så jag tänkte att han kanske ville komma in och slippa värmen ett tag. De blev han jätte glad för och gnäggade så glatt när jag kom, man blir så glad av honom. Sen tog jag det lugnt idag och funderade lite på vad han skulle få göra idag, alltså vart och hur jag skulle rida. Jag beslöt mig för att rida dressyr på ridbanan. Straxt efter det kom Tilda, så vi satt och snackade ett tag, och sen så red vi. Hon red också dressyr.
 
Jag red igenom mitt dressyrprogram tills på Söndag då det är tävling på gladö, bara en LC:1, men vi kör på det eftersom att det är första dressyrtävlingen. han kändes faktiskt väldigt fin, speciellt i galoppen. Jag övade också lite på halter under framridningen, han har väldigt lätt att backa något steg i halten. men det blir mycket bättre, och idag gjorde han det faktiskt inte en ända gång, så bra. Jag har fått neddrag för det när jag har tävlat så därför tränade jag på det. De jag också brukar få neddrag för är hans takt, han kan bli lite ojämn i takten ibland, så de är också en sak som vi jobbar på, även fast det inte är så enkelt.
 
Nu sitter jag hemma och har precis käkat pasta sallad. Muuums. Tidsinställda kommer! :D
 
 

Skönhetstips för håret

En sak som jag har fått lärar mig är att man inte ska borsta håret när det är blött. Håret är mer elastiskt då. 
 
Jag brukar efter jag har duschat ha kvar handduken ett tag så det är åtminstonde fuktigt, inte blött, innan jag tar bort handduken. Sen låter jag håret vara HELT tills det torkar. 
 
För att göra ditt hår mer glansigt och inte lika slitet är att använda hår olja, i endast hår topparna. Maroccan oil är väldigt kännt märke som många gillar, själv har jag något från syoss och det är väl sådär. Det bleker håret väldigt mycket. Ska kanske investera en Maroccan oil istället!
 

Hiss & Diss

* Boots, älskar snygga boots! Tex. primeboots
* Odd Molly kläder, har kikat in på hemsidan, fanns massa fint.
* Matcha schabrak med lindor eller skydd. Har man rätt färg som passar hästen kan det blir farligt
 * HUNTERS förlåt.. Det är inget fel på utseende men det är så UTE att ha i vardagen oavsett om det är regn eller sol. Skulle kunna ha ett par sånna till jätte regninga dagar eller till "skogsskor"
* Tillgjorda personer. Sånna som har smink från topp till tå, linser, botox, hårförlägning osv. Blääää.
Hösten. Snart är vi inne i en mörk och kylig månad, usch.

Todays wanties

Primeboots - nelly.com

dag 7 - min bästa vän ♥

jag kan faktiskt inte välja. Jag har så sjukt mycket vänner så jag kan verkligen inte peka ut någon. Men Tilda Elvin, Emmy Karlsson, Maja Sverin, Tuva norman & Emma ödlund är personer som jag verkligen kan vara med och vara mig själv. Jag njuter verkligen när jag är med dom och har så himla roligt. Me love you guys ♥
 
 
Såhär glad är jag med mina bästavänner, finns ingen bättre lycka ♥

5 saker jag gör varje dag .

Borstar tänderna
Klär på mig
Är i stallet
Sitter vid datorn
Inne på mobilen
 
 

Todays

Godmorgon! Idag är det tisdag, en helt vanlig skoldag. Håller på att göra frukost till mig just nu. Det blir yoghurt och banan med te.
Vi hörs senare idag
Så här ser jag ut idag:


Hello guys!

Förlåt för super dålig uppdatering men det är nämligen så här att jag trycker inte på publicera knappen när jag skriver inlägg.. Suck. Så himla kass på att blogga känner jag. Men kan berätta dagen lite kort.
 
Upp vid sex. Fixa sig till skolan. Åka till skolan. Vara i skolan till tre. Åka till stallet vid fyra. Rida ut barbacka med Elin. Hem och äta middag. Nu, sängen och bloggar. 
 
Ja, väldigt kort fattat, jag vet. Men tänkte göra lite tidsinställde osv nu. 
 

Dag 6 - 10 saker jag tycker om

  1. Ridning & Hästar
  2. Djur överhuvud taget
  3. Min familj & alla mina vänner ♥
  4. Godis
  5. Sushi
  6. Parillo (min prins) ♥
  7. Att tävla.
  8. Myskvällar med vänner ♥
  9. One tree hill
  10. Att läsa
 

Udda fakta om mig

  • Jag är sjukt jäkla störd när jag är trött
  • Jag har inte svårt att prata med andra oavsett om jag känner personen, kille/tjej
  • Jag dansar alltid fett stört när jag är ensam
  • Ibland kan jag inte sova om jag har stökigt rum
  • Jag tycker att det mesta klädesplagg inte passar mig
  • Jag hatar och ha det stökigt och oordning i stallet
 

Hos Maja :)

Just nu sitter jag hos Maja och vi har de väldigt mysigt. Vi ligger och snackar skype, och bara tar de allmänt lugnt. Super mysigt att träffa henne igen eftersom att vi knappt träffas längre. Vi har tjockat i oss massa chips, ätit god middag och sen har vi bara pratat och haft de mys. Sover här och sen tar jag tåget till skolan imorgon. Börjar vid 9. Jag utvärderar tävlingsdagen imorgon, för ska vara social med Maja ♥
 

10 dagars lista- börjar i morgon

1. Udda fakta om mig .
2. 5 saker jag gör varje dag .
3. 3 saker som irriterar mig .
4. Bild på ett sms .
5. Min pojkvän .
6. 5 saker jag inte kan leva utan
7. 4 minnen jag aldrig glömmer.
8. 3 meningar jag säger varje dag.
9. En bild på min handstil.
10. 1 person jag litar på.

Film från dagen

Här kommer en video från dagens andra runda. Berättar mer om dagen senare i veckan!
 

Tävlingsresultat

Kan börja med dagens resultat - Utesluten. Och sedan säga att tävlingen var utomhus.
 
Ja, ska kanske inte ha så stort självförtroende och förväntan när det gäller tävling längre. Prescott kändes super duper bra på framridningen. Det var ca 10 startande kvar och jag går in på framhoppningen. Hoppar krysset två gånger, räcket en gång och oxern en gång med inga problem. Lät honom skritta lite sen ville jag ta oxer en gång till. Jag fattar galopp och rider med liiiiite högre tempo, kommer in bra men han tvär stannar. Jag tog om och han stanade igen.. Jag blev inte upprörd eller stressad eller what ever. Jag tog om ca tre gånger till mad samma resultat = ett stopp. Jag ville pröva en gång till, så innan svängen mot hindret peta jag honom på bogen och mot hindret så satte jag sporrarna bestämt i sidorna. Han hoppade, han flög, han kom över tänkte jag och var nöjd med framhoppningen
 
När jag kom in på banan gick jag runt och tittade lite på hinder och publiken. Jag fick startsignal och jag började rida vägen till första hindret som var en maxad oxer med en stor blomma som infångare. Han hoppade men rev med frambenen på frambommen. Hinder nummer två - svart vit vanligt räcke som skulle hoppas tillbaka, enligt mig väldigt snäv sväng. Jag fick inte med mig Prescott så det blev lite dragande och vi hamna super nära så han fick bjussa jätte mycket och hoppa stilla stående. Vi blev lite i obalans men det rättades till direkt för hinder nummer tre var dogleg från tvåan, väldigt krokig väg men vi klarade det i alla fall. Sen hinder nummer fyra var det lång väg till. Det var en linje med fyra galopp språng mellan, enkel räcke till oxer. Jag kom för nära hinder nummer fyra så jag red på tre galoppsprång till hinder nummer fem. Sen var det halvlång väg till hinder nummer sex. Också en linje, fast med fem galoppsprång till hinder nummer sju som var en oxer. Jag hoppar hinder nummer sex och vinglade till efter landning, hamna i korsgalopp och stannade på hinder nummer sju. Jag tog om, inge fel på fart, jag var lugn men fick ett stopp igen. "Aja, nu får jag väl vara ännu tydligare med hur hindrets ska hoppas tänkte jag, men jag måste vara bestämd" tänkte jag när han hade stannat. Nu när jag tog om så stressade jag verkligen inte, jag skrittade tills han blev lite lugn och lyssnade. Jag fatta galopp och styrde mot hindret, tog bestämt i sporrarna igen och han hoppade. Nu var det ett hinder kvar, inte alls så maxat eller svår väg till. Det var den längsta galopp sträckan. I god tid så ramade jag in han mot hindret, men nej tyckte han. Han skulle inte lyssna så han flyttade mot ytter och la av, typ. Så det fanna ingen idé om att komma över hindret tyckte han så han stanna. Speakern talade om att jag var utesluten men skulle ta ett hinder innan jag lämnade banan. Jag tog hinder nummer tre igen som jag innan hade kommit lite obalans till. Efter jag hade landat så tvär stannade jag honom. Sen galopperade jag igen. Jag gjorde det lite eftersom under hela rundan så var han inte i hel fokus så jag skulle se om han var med mig eller inte. Och det var han inte, han stannade tre meter efter jag sa att han skulle stanna. 
 
I det stora hela så vinglar det mellan om jag är nöjd eller inte. Jag är lite både och. Jag är nöjd över mig själv för jag stressade inte upp mig jätte mycket. Men jag är inte nöjd över Prescott för jag vet att han kan lite bättre. 
  

Dag 5 - En nytagen bild på mig + 10 fakta om mig själv

  • Jag älskar mitt liv, min familj, mina vänner & Parillo ♥
  • Jag har precis skaffat navelpiercing :D
  • Ridning är det jag bokstavligen lever för.
  • Min syster är som min bästa kompis ♥
  • Jag ska till florida över jul & nyår, i två veckor.
  • Jag är halv nöjd med mitt utseende.
  • Jag är beroende av candy crush
  • Att tävla ger mig en big kick.
  • Jag har svårt för att komma på saker, min fantasi är inte så bra
  • Jag gillar inte att vara ensam :(

Tävlings dags!

Godmorgon på er! Snart är det dax att bege sig till stallet. Är inte så jätte nervös, jag ska inte vara det men min kropp är det, haha. Jag tror dock Prescott kommer vara ganska pigg då han var pigg igår. Det gick inte bara skritta, han fick trava några steg också. Han har även fått stått inne på natten nu, ja hoppas han sköter sig ändå fast han kommer vara pigg. Det är så bra med Prescott är att han kan bli pigg men inte het.  
 
Jag tror han kommer klara tävlingen galant. Det är en LC på en tävlingsplats där det inte är så tittiga hinder. En rivning max om vi har otur kanske kan hände, men inga stopp. 
 
//Tilda
 

Dag 4 - en sak som stör mig

Det som stör mig mest av allt är avundsjuka. Avundsjuka leder till så sjukt mycket negativa saker. Skitsnack är absolut det vanligaste, och de leder också till massvis med saker, mobbning, det leder till rykten, lögner och massa andra saker. Avundsjuka leder alltså till så mycket saker. Självklart kan man vara super avundsjuk, men man måste kunna hantera det. Jag kan till exempel vara super avundsjuk på någon som får högra betyg än mig i skolan, någon som kommer före mig på en tävling, massor av kändisar, men jag kan behärska det och vara glad för deras skull istället för att tycka att det är orättvisst, att de är dåliga ändå osv. 
 
Själva avunsjukan är inte ett problem, utan de som är problemet är när folk inte kan hantera det och går runt till massor av andra människor och pratar en massa skit om personen. Ibland kan jag vara lite avundsjuk på tex en av mina kompisar när hon får ett super bra resultat på sin tävling, eller min andra kompis när hon får högre betyg än mig. Men även fast jag är lite avunsjuk så blir jag så himla glad för deras skull och ser allt så himla positivt, och det är så det ska vara. Kom igen nu! :D
 

Im back!

Asså bokstavligen förlåt. Jag har haft så sjukt mycket i skolan denna vecka så jag kände bara att jag var tvungen att lägga bloggen lite åt sidan. Men nu hoppas jag att det lugnar ner sig lite i plugget. Jag måste också tänka på att göra mycket fler tidsinställda inlägg när jag kan blogga, så de kommer inlägg även fast jag egentligen inte hinner.
 
De här som jag började göra med olika dagar, börjar jag med igen nu idag och ska verkligen försöka hålla varje dag. Så det vill jag också be om ursäkt för, men de börjar jag med igen idag, och om jag kommer ihåg rätt så låg vi på dag 4, eller 5, får kolla upp de! 
 
imorgon är de tävling, jag ska starta en förklass som går i LC, sen ska jag också hoppa för botkyrkas lag, och de är också en LC klass. Jag tror faktiskt att laget har en rätt bra chans om vi presterar som vi kan & om laget blir som jag tror :) Är super mega taggad! Parillo och jag red lite markarbete och avslutade med en sväng i skogen. Han var super duktig! 
 
Hörs senare! Pusssss Elin
En mindre bra bild från hoppträningen i torsdags! :D
 
 

Stall långängen

I detta stall är jag och Elin uppstallade på. Bilderna är i oordning.
 Fikarum
 
Sadelkammaren
Tvättmaskin
Torkskåp
Toalett
Uteplats
Hagarna
Ingång på baksidan
Katthörnan
Stallet
Hovslagarspiltan
Foderförråd
Silage
Spolspiltan
Spolspiltan
Gödselstack
Sopkvastar, kärror m.m
Transportparkering
 
Vägen ner till paddocken
Entré till stallet
Uppställnings stock
Paddock ingång
Paddock
Hinderstöd
Bommar
 

Dagens planer

Godmorgon, vaknade för ett tag sen och är helt slut och har ont i kroppen. Idag ska jag mest ta det lugnt. Senare ska jag till stallet och tvätta Prescott samt rida dressyr i bara skritt. Låter skumt jag vet, men jag ska mjuka upp honom tills i morgon då vi ska till Sorunda RK och tävla. 
 
Det är våran första tävling på hösten så då startar jag bara LC som en början. Sen får jag se vad som kommer... 
 
Bye
 

Hej igen !

Äntligen hemma från vandringen!! Har lagom ont i ryggen av väskan just nu. Shit det värker jätte mycket. Men aja, vi vandrade minst 2 mil sammanlagt. Pp torsdagen skulle det vara 1.3 mil långt men vi gick fel ibland osv. så det kanske blev yttligare kanske 2 km max. På kvällen lalla man runt, badade, gillade och typ umgicks med andra i klassen. Jag sov i det oskönaste tältet... Jag och två till skulle sova vid tolv men vi somnade vid två, lyckat...
 
Jag vaknade kanske vid sju på morgonen, alla var typ vakna  då så jag vaknade av dem. Men jag gick upp och åt frukost sen vid typ elva så började vi gå till skolan igen, det var ca 7 km. 
 
Min mobil dog utan att jag använde den så tog inga bilder...
 

Träning torsdag 5/9


Vandring med klassen

Godmorgon! Har precis klätt på mig och packat det sista. Idag ska jag vandra med hela klassen från Huddinge till Lida. Jag har värsta feta väskan som gör jätte ont och den ska jag gå med i över en mil. 
 
Det kommer inte vara någon bloggning alls från mig i två dagar. Kommer säkert inte ha något internet, sen vill jag inte använda min tfn. 
 
Vi ses om två dagar
 

Lite senare godmorgon

Hej på er! Har inte gjort några tidinställda idag för jag somnade igår kväll efter middagen *suck*. Jag låg och läste så till slut somnade jag omedvetet och vaknade innan nio igen (samma kväll). Jag duschade innan nio sen tittade jag på Svenska hollywood fruar. 
sen gick jag och la mig och läste igen. Sen så satt jag med telefonen ända fram till tolv och då somnade jag. 
Kotten igår efter dagens longerpass.
 
Nu sitter jag i skolan och ska snart ha svenska kektion. IDag kommer inte jag åka till stallet då jag har plugg och så behöver jag packa tills morgon dagen då jag ska vandra med klassen.
 
Peace

Verkligen förlåt

Asså har för mycket just nu, har haft en jobbig skoldag, åkte sen direkt efter och fixade navelpiercing, och sen hem och plugga. Förlåt för att jag inte har bloggat. Hörs mer imorgon, pussssss

MIn mobbad ponny

Denna bild måste vara den fulaste bilden på honom. Han är ju lite speciell
 

Dag 3 - En rolig kväll

De måste bli Rihannas konsert!
 

Jag var med Jamina och Emmy, vi hade platser på c-läktaren, trodde de skulle vara super dåliga men de var de faktiskt inte. Förbandet var två DJ:s som spelade i ca 1 och en halv timme, lite lång tid faktiskt, men de var ändå skön musik. Då skulle man ha haft ståplats så man kunde dansa lite, haha! Medan dom körde flyttade vi ner till B-läktaren för att se lite bättre, men sen när Rihanna skulle köra så flyttade vi upp igen.
 
Det var sånt ös när hon kom, alla var sjukt hypade, och hon var så fruktansvärt bra! Konserten var ca 2 timmar lång, med grym musik och så jävla bra stämmning. De var min första konsert, och absolut inte min sista! Looooove that night! ♥
 
 
 
Så jävla underbart! Hyyype kväll :D
 

Primeboots - ja tack!

Hittade världens snyggaste skor på nelly.com! Verkligen mina nya vinterskor.. Men priset är en annan femma, hehe.
Klicka på billden för att komma till produkten!

Dream cover by Selena Gomez

Denna covern sjöng Selena på konserten i lördags. Den var så mycket bättre live faktiskt. 
Filmen här nedan är inte från Sverige. I Sverige sjöng hon mycket bättre.

Tisdag den tredje september

Godmorgon! Idag är det tisdag och i natt har jag kunnat sova i åtta timmar. Riktigt skönt ! Men skoldagen börjar med en timme matte. Så där kommer min hjärna gå i pension. Åh har verkligen tappat allt efter sommaren. Kommer ute ihåg NÅGOT jag vet inte vad som har hänt. Min hjärna är fortfarande på sommarlov säkert. Sen har jag svårt att läsa också.. *suck* vad har hänt? Ibland kan jag säga helt fel saker, min mun bara ploppar ut ord. Jag stammar också ibland, fast inget grovt!

Hoppas ni får en bra dag!


School before the blog

Har ingen tid att göra tidsinställda inlägg innan jag ska sova. Har en NO uppgift som behövs göras.. 
Så min bloggtorka får förlängas kanske MAX en dag. Hoppas Elin är duktig och bloggar. 
 

Prescott andra september

Idag så red jag dressyr. Först så skrittade jag, Elin och Frida fram 10 min i skogen sen gick vi till paddocken. 
Vad kan jag mer säga att han var väldigt spänd, det kändes som att jag satt på en shettis i traven. Han var som en energiboll som skulle explodera. För la jag till skänkeln så hoppade han framåt. Ibland lyssna han inte på mina hjälper och jag fick lägga på spöt då blev han mer fustrerad och allt blev bara pankaka. 
 
Jag började om på nytt med ridpasset och började skrittjobbade honom. Han slappnade av jätte bra tillsut och då börja jag trava och det gick galant. Sen kom galoppen, då försvann allt. Han blev pigg och spänd. Jag galopperade ett varv år varje håll sen nöjde jag mig och började trava av. Gjorde öppnor och sluter sen skrittade jag av. 
 
Bildbrist- jag vet.

känns nästan meningslöst att blogga...

Vi får bara mindre och mindre läsare varje dag, så de är inte så att vi utvecklas framåt... Snälla hjälp oss om ni tycker att vi bloggar om tråkiga saker eller något, om ni hjälper oss kanske bloggen blir roligare! Ni måste!
 
 

säkerhetsväst?

För ett litet tag sen frågade mamma mig om jag tänkte sluta med väst när jag fyller 18. Först förstod jag knappt att det var en fråga och sen kom mitt självklara svar, nej. Jag kan självklart inte säga att jag alltid kommer rida med väst men jag hoppas det.

Jag rider inte med väst hela tiden och kommer inte göra det i framtiden heller. Men jag har det alltid på unga/opålitliga hästar.Och just grejen att sluta bara för att man fyller 18 tycker jag bara är fånigt. Varför ska man sluta bara för att man uppnår en viss ålder? Visst att man får tävla utan men varför sluta när man har använt det tidigare. Jag förstår inte.

Man är precis lika skadlig och kan åka av även om man är över 18. Visst att man får mer erfarenhet och bättre balans med tiden men många rider också svårare hästar än tidigare. Alla har rätt att göra som dom själva vill men jag hoppas att flera gör som jag och behåller västen på. Åtminstone ibland.

/ Elin

 


Dag 2 - morgon rutiner

Jadu, mina morgon rutiner är väl typ som de flesta brukar göra!
 
Jag går upp en och en halv timme innan jag ska gå hemifrån när jag ska till skolan, de första jag gör är att duscha, för att vakna upp ordentligt. Dagen innan har jag bestämt mina kläder, så efter duschen byter jag om, och sen brukar jag softa en stund. Softa en stund betyder lägga sig i sängen igen och kolla instagram och andra saker på telfonen. Sen när de är typ 50 minuter kvar kanske brukar jag fixa håret. För de mesta har jag utsläppt hår, och då plattar jag håret. De är inte så bra att göra de varje dag, men de gör jag... Efter de brukar jag äta frukost, varierar vad jag äter men de brukar bli en macka med ett glas oboy. Sen borstar jag tänderna, och de sista jag gör är att sminka mig (om jag nu ska de). Brukar inte sminka mig, men ibland tar jag lite mascara och puder, men de händer inte alls ofta. 
 
Sen låser jag dörren och drar till skolan, de tar 20 minuter att gå till skolan från mig, går 30 minuter innan för att hinna ta mina saker i skåpet och hinna komma till plats innan jag börjar också. 
 
Jag trivs med mina morgon rutiner, men vem gör inte? Haha!
 
Puss på er / Elin ♥
 
 
Såhär kan jag se ut en sommardag när jag ska till skolan :)
 

skolan suger

Vill till Parillo nuuuuuu! De är bajs väder och skolan är bara allmänt tråkig, haha! Men de är bara att kämpa, go elin! Vi har stallmöte i stallet idag också, så de blir ju också lite roligt. Men jag ska inte tråka ut er mer. Vi hörs senare, tre timmar kvar tills jag slutar, HEJA! :D
 
 
Lite så man känner just nu!
 

Man har ju samlat på sig lite!

 
Jaa, dessa rosetter har man samlat på sig genom åren. Men olika hästar, de flesta med Prinsen men också några få med Flickan som jag hade förut, och några med ridskoleponnysar från när jag red på Botkyrka! Kul att se faktiskt ♥
 

Monday morning

Nu sitter jag i skolan och ska snart ha lektion. Är lagom trött för det är ju måndag. Har inte hunnit göra en enda tidsinställda inlägg så det kommer vara lite bloggtorka från mig just idag.


Daaaaaagens

 
 
Just nu sitter jag här vid datorn och tänkte göra lite tidsinställda inlägg. Börjar 9.00 idag så jag ska gå hemifrån om en timme. Puuusssss
 

Så var det måndag imorgon...

Och skola igen hela veckan lång... Men veckorna brukar gå fort, precis som helgerna gör. De bara rusar förbi och sen är de helg eller måndag igen.
 
Idag så red jag som sagt en promenad med prinsen, ni som har kollat på min film vet redan om det, ni andra vet om de nu. Vi gick i en timme, med lite trav, vi hade super mysigt. Tror att han behövde de, bara lunka runt lite och inte behöva arbeta. När jag kom tillbaka bortsade jag en stund och sen släppte jag ut honom, jag vattnade höet i hagen och fixade till lite i stallet. Sen kom mamma, då åkte vi hem, vi köpte donken på vägen, och sen åkte vi hem och han precis sätta oss i soffan tills EM i fälttävlan började. 
 
De var super kul och spännande att titta på det, Sverige som tog silver medaljen gick definitivt högre än vad jag hade förväntat. Ett EM brons i hoppning och ett EM silver i fälttävlan är inte dåligt! Den som imponerade mig mest var Frida Andersen med hästen Herta, tycker att hon har gjort en grymt bra tävling! Jag var super glad för deras skull efteråt.
 
Sedan åkte vi till emmas match, dom torskade tyvärr med 3-0, sjukt surt men så är de ibland... När jag och mamma satt i bilen påväg hem beslutade vi oss för att gå ut och springa när vi hade kommit hem, eftersom att jag ska springa skoljoggen på 6.7 km nästa vecka måste jag komma igång lite nu, även fast jag är väldigt sent ute... Vi sprang 3 kilometer, tyckte de var en bra början och var faktiskt rätt trött när vi kom tillbaka, men jag klarar mig nog, haha! 
 
Nu sitter jag här, väntar på syster som ska borsta klart tänderna och sen ska vi kika på idol, myspys! ♥
 
 
En spegel som stod på vägen på promenaden, man såg lite rolig ut i den (jag ser ut som en jätte på honom, och det ser ut som att han har super korta ben och tjock som en ko) men jag passade på att ta en bild ändå, haha! :D
 
 
 

Grym dag igår!

Igår har verkligen varit en helt awesome dag! Från klockan 5.30 stog vi och köade till Selena Gomez konsert. 
Vi stog och köa utomhus från klockan 5.30 till 18.30, kan ni fatta hur länge det var? Men under dem timmarna gick man runt, vilade och åt mat. Alla som köar är så himla snälla som man blir ju kompis med väldigt många. Kunde heller inte blogga något för jag behövde spara på batterier. 
 
När vi kom in i Fryshuset så ställde man sig i folkmassan och vingla runt av alla som tryckte sig framåt. 19.30 började förbandet som var Anton Ewald, asså shit vad han är snygg! Han var grym på scen. 
Jag hade då tre människor framför mig från scenen, efter två eller tre låtar med Anton Ewald så tittade jag bakåt och såg att jag hade kommit längre fram och såg knappt mitt sällskap. Så jag bestämde mig att förlora min chans att stå längstfram till att jag skulle gå tillbaka till Felicia. Jag gick tillbaks till henne som stog lite längrebak och jag ångrade det, det var mycket mer tryck där hon stog så man hade ingen chans att komma fram, hon och jag ramade varsin gång också, haha. Klockan blev 20.30, det var varmt som fan och Selena kom ut på scen! Hon var SÅ OTROLIGT VACKER! Vi stog på våra platser ca en och en halv låt sen bestämmde vi oss för att gå längst bak så att vi slapp all tryck och värme, vi hade ändå ingen chans att gå längstfram. Så jag, Emmy och Felicia gick längstbak, Jamina stog längstfram med en tjej vi hade träffat i kön och Emma var försvunnen. 
 
När vi kom längre bak så kände jag hur allt bara lättade, vi fick plats så vi började hoppa,sjunga och dansa som bara den! Det var så mycket roligare att så längrebak måste jag erkänna. 
 
Konserten var inne på sista låten och då gick jag, Emmy, Felicia och Emma ut till baksidan och stog längstframme vi gallret där hennes buss var. Emma mådde illa så hon gick och satte sig någon annanstans medan vi andra stog längst fram och väntade i en och en halv timme till Selena kom ut! Hon kom ut och började gå mot oss!! Det var helt sjukt.. Hon gick och ställde sig precis brevid mig, men då kom en tjej och tryckte huvudet mellan våra huvuden så jag hamnade lite längra bort med mitt huvud, men det var inte hela världen egentligen men jag är ganska irriterad för det.. Jag rörde henne och jag fick panik att jag inte sa något så när bilden var tagen och hon skulle gå till nästa person och fota så sa jag "Omg, You are so beautiful" tror ni inte att hon vänder sig om och säg "oh, thank u" asså under den stunden hon var där så var man bara jätte glad, jag sa att jag älskade henne fler gånger, alla samtidigt sa "We love u Selena" osv. Hon log så himla mycket. Åh hon är så himla fin... 
 
efter hon gick så bröt alla ihop, vi bölade sönder. Jag grät typ i 5 min sen så slutade jag. 
 
Ca 20 min efter allt detta så går jag in på Instagram, TROR NI INTE ATT HON HAR LAGT UPP DEN BILDEN DÄR JAG ÄR MED!? 
Vi hoppade runt och var så himla glada.
 
31/8 - 2013 är en kväll som jag aldrig kommer glömma.
 
 
 

Snabb update @parillos rygg


Dag 1 - Lite om mig själv

Jag tror att ni alla som läser våran blogg redan vet massor om mig, men om ni undrar något mer så är det bara att fråga! Annars kan ni läsa min presentation som dels finns på sidan av bloggen, men jag kan även länka den här! Klicka bara på bilden så kommer ni dit! Puuussss på er